Alingsås Tidning

Thomas Lennstrand var snabbast i Himlaracet

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

Thomas Lennstrand från Vårgårda tog ännu en skalp i rallykarri­ären när han i helgen som gick tog hem segern i Himlaracet i Borås. – Det är ett adrenalinp­åslag utan dess like, säger han.

Thomas Lennstrand, som tävlar för Kullings MS i Herrljunga, betvingade den 950 meter långa backen i Himlaracet på bästa tiden 51,8 sekunder i sin klass 2WD.

– Det gick alldeles utmärkt, konstatera­r han när AT ringer upp.

Thomas, som kör en Volvo 940, började med rallytävli­ngar på 1990-talet men gjorde ett 15 år långt uppehåll fram till 2015 då familjen fick gå före.

– Men nu har barnen vuxit upp och det finns ett sug. Man måste ju ha kul annars kan det kvitta. Rally är pricken över i:et. Det är kicken och ruset man vill åt. Det är ett adrenalinp­åslag utan dess like, konstatera­r han.

Till vardags har han sin mekaniska verkstad Tibuc i Vårgårda, och han tillverkar mot industrier och motorsport.

” Rally är pricken över i:et. Det är kicken och ruset man vill åt. Det är ett adrenalinp­åslag utan dess like.

Thomas Lennstrand

– Jag startade 2006, som enskild firma. Sen blev det ett aktiebolag. Det är inget sju till fyra-jobb men jag tycker ju om att jobba.

Och att tävla och vinna gillar han också.

– Ja, det har väl blivit en del vinster genom åren. Säg att jag åkt 250 tävlingar och vunnit 50–60 av dem.

Närmast på gång har Kullings MS sin tävling som man arrangerar i Vedum 3 oktober. Tävlingen, som passande nog kallas ”VM”, arrangeras varannan höst.

– Det blir cirka 80 bilar som deltar och två sträckor. Själv hjälper jag till med tävlingen och jag kommer även att tävla.

 ?? Bild: Jan Stockhem ?? Thomas Lennstrand från Vårgårda tävlar för Kullings MS i Herrljunga, och han tog i helgen hem sin klass i Himlaracet i Borås.
Bild: Jan Stockhem Thomas Lennstrand från Vårgårda tävlar för Kullings MS i Herrljunga, och han tog i helgen hem sin klass i Himlaracet i Borås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden