Alingsås Tidning

Hagvall tar chansen i Skjern – köps loss direkt

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Bomben slog ner under helgen. Anton Hagvall, som bildar målvaktspa­r med Rickard Frisk i AHK, säljs till danska Skjern.

Anton Hagvall är klar för danska Skjern. För AT berättar målvakten om varför han väljer att lämna precis när säsongen börjat.

Nyheten att AHK säljer Anton Hagvall till Skjern slog ner i helgen, samtidigt som AHK befann sig i Serbien för returmöte med Metaloplas­tiska.

Nu berättar Anton Hagvall för AT-sporten om turerna kring övergången.

– Det var väl ungefär två veckor sedan som jag fick höra från min agent att Skjern var intressera­de och jag kände direkt att det var en chans som inte växer på träd. Sedan har jag funderat mycket fram och tillbaka och det är självklart blandade känslor i kroppen just nu.

– Jag har trivts väldigt bra i Alingsås och känt ett förtroende från klubben, dessutom har jag en bra position i laget. Man lämnar mycket också när man tar en sån här chans.

Kontraktet som Hagvall skrivit på gäller över de kommande nio månaderna då Robin Haug, målvakt i Skjern, dragit korsbandet.

– Vill man ta det där nästa steget i karriären så är detta ett bra skyltfönst­er. Nu får jag prova på detta i nio månader och testa vingarna i danska ligan.

Hur kändes det att berätta för klubben?

– Jag var tydlig från början med min agent att jag skulle vara den som tog första kontakten med Alingsås och Christer Mårtensson. Det kändes skönt att säga det personlige­n och berätta som det var. Även om det var en chock så blev dom inte arga på mig för att jag ville ta chansen. Det är jag väldigt tacksam för, dom har varit väldigt tillmötesg­ående i snacket och velat ge mig chansen.

Hagvall säger att han hade förstått om AHK sagt nej.

– Det blir en svår sits för klubben då dom tänkt ha mig och Frisk hela säsongen. Jag var tydlig med att jag hade full förståelse för om dom sagt nej. Många klubbar hade nog gjort det.

Vilken blir din sista match?

– Jag kommer vara med i Handbollsl­igan den här veckan mot Ystad och Lugi.

Hur laddad är du för att åka till Skjern?

– Jag ser otroligt mycket fram emot det här äventyret, det ska bli jättespänn­ande!

Hagvalls tränare Mikael Franzén

” Vill man ta det där nästa steget i karriären så är detta ett bra skyltfönst­er

Anton Hagvall Målvakt

utvecklar klubbens resonemang:

– Givetvis tappar vi ett av seriens bästa målvaktspa­r men samtidigt ville Anton detta väldigt mycket och det är så vi tänker när vi värvar spelare. Man ska få chansen när en bra klubb dyker upp och det känns rätt för spelaren. Nu är det inte helt hundra rätt för oss men då får man tänka ett varv till och gå på magkänslan. Anton har gjort det bra hos oss, skött sig och då unnar vi honom den här chansen.

Handlar det om att skicka signaler till potentiell­a nyförvärv också när ni går med på att släppa spelare på det här viset?

– Jo men så är det ju. Men vi är också noga med att vi är med i processen och skickar spelarna till bra klubbar. Vi vill vara delaktiga i den dialogen och vara med i deras utveckling­en även när dom lämnar oss.

Hur tänker du kring målvaktsup­psättninge­n nu?

– Vi har två bra juniormålv­akter som tränat med oss så vi är inte på något sätt barskrapad­e. Men vi måste se över situatione­n så vi ger dom rätt förutsättn­ingar att komma in i laget. Jag har inte ens hunnit prata med dom än (skratt)!

Måste ni ha in en målvakt till som du ser det?

– Det är inte garanterat. Hittar vi något som känns riktigt bra så får vi såklart fundera på det. Men det handlar om ålder och sånt med, de unga killarna i föreningen ska få chansen som alla andra. Vi ska fundera på att ta in någon men då är det också viktigt att vi inte bromsar någon annans utveckling.

 ??  ??
 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ?? Anton Hagvall berättar för AT om turerna kring övergången till danska Skjern.
Bild: Jörgen Jarnberger Anton Hagvall berättar för AT om turerna kring övergången till danska Skjern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden