Alingsås Tidning

Bryggorna på Lygnareds badplats måste bytas ut

- Jenny Förander jenny.forander@alingsasti­dning.se

Efter år av bristande underhåll behöver nu hela bryggsyste­met på Lygnareds badplats bytas ut. – Det rör sig om summor på närmare en halv miljon, säger verksamhet­schef Jan Wärn.

I och med att det handlar om en investerin­g på över 400000 kronor kommer frågan om att byta ut bryggorna på Lygnareds badplats att tas upp för beslut i kultur- och utbildning­snämnden.

– Det är en otroligt stor badplats med många bryggdelar. Vi borde ha gjort lite mer varje år, men vi har

” Logistiksv­erige har fått sig en törn under pandemin, det är svårt att få tag i material, så därför måste vi vara ute i otroligt god tid

Jan Wärn verksamhet­schef

ansett att pengarna har behövts på andra ställen, säger Jan Wärn.

Nu går det dock inte vänta längre med att byta ut bryggorna vid Lygnareds badplats.

– De är i ett sådant skick att vi behöver köpa nya, säger Jan Wärn. Skulle det vara hälsovådli­gt att använda dem?

– Absolut, det riskerar att bli det. Vi har en underhålls­plan när det gäller våra badplatser och nu är det Lygnared som står på tur.

Att man nu är ute i god tid med att planera inför kommande badsommar beror på erfarenhet­erna från i år då de nya bryggorna på Gräfsnäs badplats inte var på plats förrän halva sommaren hade gått.

– Då beställde vi i februari-mars och fick bryggorna i juni-juli. Logistiksv­erige har fått sig en törn under pandemin, det är svårt att få tag i material, så därför måste vi vara ute i otroligt god tid, säger Jan Wärn.

Lygnareds badplats har kommunens största bryggsyste­m och sammantage­t rör det sig om 24 bryggdelar och två hopptornsb­lock som behöver köpas in. Beslut om investerin­gen ska fattas av kulturoch utbildning­snämnden på tisdag i nästa vecka.

 ?? Bild: Christina Wagner ?? Bryggorna på Lygnared badplats är i dåligt skick och måste nu bytas ut, en investerin­g på nära en halv miljon kronor.
Bild: Christina Wagner Bryggorna på Lygnared badplats är i dåligt skick och måste nu bytas ut, en investerin­g på nära en halv miljon kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden