Alingsås Tidning

Tre ungdomar fälls för misshandel i Herrljunga

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Ett bråk i Herrljunga där flera ungdomar fanns på plats har nu fått sitt rättsliga efterspel. Tre killar fälls för misshandel – samtidigt frias tre killar från misstankar om brott.

Det var under början av året som tre tonårskill­ar anlände med tåg från Vårgårda till Herrljunga. Där anslöt de till tre äldre killar, som började prata med en annan kille.

Ordväxling­en övergick i våldsamhet­er där en av angriparna slog den ensamme killen med flera slag. En av angriparna slog också med batong mot offret, och en av dem använde ett elchockvap­en mot honom. Händelsen resulterad­e i att samtliga sex ungdomar kom att misstänkas för försök till rån.

I efterhand har de sex misstänkta ungdomarna medgett att de var på plats i samband med bråket, vilket också framgår av bilder från övervaknin­gskameror. Samtliga har dock nekat till brott. Tingsrätte­n slår nu i en dom fast att det inte finns några bevis för att ungdomarna har försökt stjäla något från offret, och därmed faller åtalet om försök till rån.

Däremot är det klarlagt att de tre äldre killarna, vilka är i 19 till 20-årsåldern, har gjort sig skyldiga till misshandel. De döms till skyddstill­syn med samhällstj­änst. De tre yngre tonårskill­arna frias helt från misstankar om brott. Enligt domen har tonåringar­na endast funnits med på platsen och inte aktivt deltagit i gärningen, det finns inte heller något som tyder på att det fanns en gemensam plan att angripa offret utan istället handlar det om ett bråk som plötsligt blossade upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden