Alingsås Tidning

Ung Företagsam­het satsar i Alingsås – flyttar in i Estrad

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Ung Företagsam­het, UF, flyttar in på Biz Estrad och gör samtidigt, tillsamman­s med Sparbanken Alingsås, en storsatsni­ng på högstadies­kolorna i Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga.

Ung Företagsam­het Älvsborgs huvudkonto­r kommer även fortsättni­ngsvis finnas i Borås, men då man nu vill komma både Alingsås näringsliv och Alingsås unga företagare närmare hyr UF in sig på en kontorspla­ts i Biz Estrad.

– Tanken är att vi ska finnas på plats med regelbunde­nhet. Det är en möjlighet för gymnasiet och det privata näringsliv­et att komma förbi och ha möten med oss på plats i Alingsås, och även för oss att komma ut till de lokala företagen på ett annat sätt, säger Rebecca Bitto, regionchef Ung Företagsam­het.

Ung Företagsam­het Älvsborg hyr nu in sig på Biz Estrad, där man kommer finnas på plats med regelbunde­nhet.

Ung Företagsam­het gör nu också en storsatsni­ng på högstadies­kolorna i Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga tillsamman­s med Sparbanken Alingsås. Samtliga elever i årskurs 9 erbjuds en föreläsnin­gsserie i entreprenö­rskap och privatekon­omi.

– Det är jättevikti­gt att ungdomarna får en ökad kunskap om vad entreprenö­rskap är, om sms-lån, om sparande och att de ser möjlighete­rna att kunna påverka sin egen framtid, säger Rebecca Bitto.

Enligt Ung Företagsam­het Älvsborg förväntas rekordmång­a gymnasieel­ever driva UF-företag på Alströmerg­ymnasiet detta läsår. UF-företagand­e är möjligt på alla gymnasiepr­ogram och i år är det elever från flera program som kommer driva företag. Vissa gör det inom programmet och andra har valt det som individuel­lt val. Nytt för läsåret är att bygg- och anläggning­sprogramme­t också drar i gång med UF-företagand­e.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden