Alingsås Tidning

Gerdskens desperata jakt hjälpte inte mot serieledar­na

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Alingsås: Gerdsken blev tredje raka Alingsåsla­g att besegra för serieledar­na Herrestad. 2–1 blev det till gästerna på Gerdskenva­llen, som pressades av GBK in i det sista.

Ett sista reducering­smål i matchens absolut sista sekund är inte mycket till tröst när man förlorar matchen.

Fråga bara Gerdskens Adam Hägg.

– Jag tycker vi står upp fint mot ett starkt lag. Andra halvlek är väldigt bra medan vi är för slarviga i första. Vi vill spela på ett visst sätt men kommer inte in i det, det är för slarvigt helt enkelt.

Uppgiften blev inte lättare för Gerdsken att lösa då man saknade en handfull rutinerade startspela­re och dessutom fick 0–1 i baken tidigt via en målvaktsmi­ss.

– Det är inte första gången det händer i år, motståndar­na får ett snabbt mål och så tänker man “åh nej”. Sedan tar det ett tag för oss att komma in i det, precis som i många andra matcher.

När sedan Herrestads Anton Engelbrekt­sson dubblade sin målskörd efter halvtimmen spelad, riktigt snyggt dessutom, hade Gerdsken satt sig i en sits som kändes mer eller mindre omöjlig att komma ur.

Men man gav verkligen inte upp. Gerdsken matade boll på boll upp mot stora, starka Hampus Nilsson i andra halvlek och gjorde byten som gav energi.

Men chanserna, och framförall­t målen, lös med sin frånvaro.

– Det är många nästan-lägen idag. Men samtidigt släpper vi inte till så mycket heller förutom de två målen dom gör. Det första är lite slarvigt men det andra är ett klassmål, säger Adam Hägg.

Till slut skulle chanserna komma.

Först genom Filip Larsson som dök på bortre stolpen någon minut in på stopptid men såg bollen räddas fint.

Sedan igen i slutsekund­erna när Erik Gustafsson fick bollen över mållinjen för reducering. Men matchen var slut direkt på avspark.

– Vi ska verkligen ta med oss den andra halvleken och jobba vidare på det, säger Adam Hägg vars lag kommer sakna Fredrik “Fronken” Johansson resten av säsongen efter en hörseloper­ation.

– En sån här match hade det varit gott med honom på planen, någon man kan lägga bollen på så springer han bara. Han är ju vår bästa målskytt och idag saknar vi honom verkligen. Spetsen som han besitter.

Frågan är om namn som Erik Andersson, Marco Stua och Jacob Borg kan spela fotboll snart igen? Gerdsken behöver dom onekligen.

 ?? Bild: Jörgen Björme ?? – Det är många nästan-lägen idag. Men samtidigt släpper vi inte till så mycket heller förutom de två målen dom gör. Det första är lite slarvigt men det andra är ett klassmål, säger Adam Hägg.
Bild: Jörgen Björme – Det är många nästan-lägen idag. Men samtidigt släpper vi inte till så mycket heller förutom de två målen dom gör. Det första är lite slarvigt men det andra är ett klassmål, säger Adam Hägg.
 ?? Bild: Jörgen Björme ??
Bild: Jörgen Björme

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden