Alingsås Tidning

Poäng till IBK efter stort drama: ”Det ska vi vara nöjda med”

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Alingsås: Det blev en poäng för IBK Alingsås i division 1-premiären. Det sedan Erik Pajnert kvitterat till 5–5 mot Karlstad med sekunden kvar av ordinarie speltid.

IBK Alingsås gick mot en tung uddamålsfö­rlust i premiären då man låg under med 4–5 och klockan tickade mot 20 i den tredje perioden.

Då klev backklippa­n Erik Pajnert fram med förlösande 5–5 med bara en sekund kvar.

– Vi plockade målvakten och hade lite bollrull. Sedan kom ett fint inspel till “Pajjen” som tryckte dit den precis i rättan tid, säger tränare Linus Sagré.

Målet tog matchen till förlängnin­g men den blev mållös och därmed delade lagen på poängen.

– Faktiskt har vi en boll i insidan ribban med tre sekunder kvar men det hade kanske varit lite för bra, det var nog ganska rättvist med kryss, säger Sagré vidare.

IBK inledde svagt och var inte alls med i matchen första perioden.

– Vi vinner inga dueller och har svårt att få igång något spel, samtidigt som ett par mål är för enkla. I mittenperi­oden är det bättre och sedan gör vi en bra tredje period där vi är starkare än Karlstad, säger Linus Sagré.

– Jag tycker vi var förtjänta av en poäng i den här matchen trots allt. Lagen har varsin period och i mittenperi­oden är det väldigt jämnt. Med tanke på att vi startade matchen som vi gjorde ska vi nog vara nöjda med en poäng, säger IBK-tränaren till sist.

Målen, IBK: Erik Pajnert 2, Hugo Jensen, Kevin Keijsner, Emil Assarsjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden