Alingsås Tidning

AIF sänkte jumbon efter rena målregnet på Mjörnvalle­n

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Det krävdes ett målfyrverk­eri utan dess like för AIF skulle slå bottenlage­t Hjo på Mjörnvalle­n. – Vi ska vinna ännu större, säger Niklas Klingberg efter seger med 5–3.

Hjo är hopplöst sist i division 3 nordvästra med bara tre inspelade poäng. Men borta mot AIF stretade man emot rejält och det krävdes två sena mål av hemmalaget för att säkra segern,

– Vi förtjänade detta helt klart, vi ska väl göra tio mål i en sån här match. Men vi var inte bra, så är det. Samtidigt har man suttit flera gånger och varit nöjd med spelet även när vi förlorat, då får det väl vara okej att det ser ut såhär då, säger Niklas Klingberg.

Gästerna chockade AIF med mål redan i den första minuten men Benjamin Hacker och Alexander Lindahl ordnade ledning.

I paus var det ändå 2–2 efter nytt svar från Hjo, samma sak gjorde man efter Amil Durmic frispark till 3–2.

När matchen gick mot kryss klev AIF ändå fram och visade moral. Joel Karlsson assisterad­e Oliver Östlind till 4–3 i minut 86 och strax därpå passade Östlind fram Christoffe­r Krabbe till 5–3.

– Vi hittar ett sätt att vinna sista tio minuterna. Det handlade om att inte skapa en frustratio­n utan låta spelarna och formatione­n få chanser, istället för att börja ändra en massa. Vi fick inte panik.

Tyvärr för AIF fick två tunga pjäser kliva av skadade i form av Benjamin Hacker och målvakten Philip Bossle.

– Benjamin fick känningar i ljumsken, om det var en skada eller bara kramp vet vi inte. Philip hade problem med ett knä, säger Klingberg.

 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Benjamin Hacker gjorde mål men fick också gå ut skadad.
Bild: Jörgen Björme Benjamin Hacker gjorde mål men fick också gå ut skadad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden