Alingsås Tidning

Team Alingsås drömstart är ett faktum

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Team Alingsås har fått en bra start på säsongen. I helgens två tuffa fajter mot Kaskad och Clan blev det tre av fyra poäng.

Det var riktigt tufft motstånd som väntade Team Alingsås under helgens bortamöten med Kaskad och Clan.

Och det blev också riktigt jämnt hela vägen i båda fajterna men till slut blev det seger 11–9 mot Kaskad och kryss, 10–10, mot Clan.

– En skön start på säsongen! Vi har inte gjort några toppinsats­er än men visar samtidigt att vi förberett oss rätt bra trots allt. Vi valde att starta igång säsongen lite tidigare än vanligt då många haft lite för långa uppehåll och det känns helt rätt nu, säger James Blomgren.

Mot Kaskad låg Alingsås under med 4–6 efter två serier men vände och vann med 11–9.

– Dom är precis som vi ett lag med slutspelsa­mbitioner och är starka på papperet. Vi fick dock en bra start men sedan kontroller­ade Kaskad banförändr­ingen bäst i andra serien. Men vi fick snackat ihop oss bra och hittade de drag som behövdes för att slå strikes, säger Blomgren vidare.

Team Clan väntade senare på lördagseft­ermiddagen, ett ramstarkt hemmalag som sällan till aldrig tappar poäng på egna banan.

Men mot Alingsås blev det 10–10 sedan gästerna vunnit sista serien med 3–2.

– Otroligt svårspelat underlag! Banan spelades upp knepigt och oljan försvann, så det blev mer grisig bowling där man försökte hålla det enkelt och spärra. Strikes var nästan en bonus.

När sista serien skulle avgöras krävdes pannben från Alingsås.

– Det blir en mental fajt där man spelar mot sig själv. Man måste inse att det inte blir några personliga rekord idag utan bara göra det bättre än motståndet.

Blomgren tror att det kommer dröja innan säsongen sätter sig på riktigt.

– De här första matcherna är symptomati­ska för en säsong som är väldigt efterlängt­ad och där många lag inte hunnit damma av kloten riktigt än. Många letar fortfarand­e och är lite i startgropa­rna kan man säga. Det är bara lag som Pergamon och Clan som har spelare med bowlingen som huvudsyssl­a mer eller mindre. Vi andra behöver komma igång mer.

Mot Kaskad var Emanuel Jonsson bäst totalt med 890 poäng med James Blomgrens 813 var starkast i mötet med Clan.

 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Emanuel Jonsson var bäst mot Kaskad.
Bild: Mikael Svensson Emanuel Jonsson var bäst mot Kaskad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden