Alingsås Tidning

Östadkulle firade 70 år med dubbla vinster och tårta

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Östadkulle: Det bjöds på tårta, och dubbla vinster, när Östadkulle SK firade 70 år som förening i helgen.

Under lördagen passade Östadkulle SK på att fira att föreningen fyller 70 år, och det gjordes med tårta på Lenavallen där både damoch herrlaget spelade seriematch­er.

– Vi har en positiv utveckling i klubben, och i bygden där det blir allt fler invånare, säger Bernt Lennde, kassör i Östadkulle SK.

Föreningen är idag livaktig och återväxten ser bra ut med omkring 120 ungdomar som är aktiva. Förutom fotboll har klubben idag även en relativt nystartad bordtennis­sektion. Navet i verksamhet­en är Lenavallen där klubblokal och fotbollspl­aner finns, samt Lenahallen.

– Vi är väldigt stolta över verksamhet­en. Vårt mål är att vara en del av bygden, och att alla ska känna sig välkomna här, säger Bernt Lennde.

Förhoppnin­gen är att utveckla Lenavallen och att den ska bli en naturlig plats att mötas på för alla som bor i Östadkulle­trakten.

– Vi jobbar med en idé om att öppna upp Lenavallen och göra den till en naturlig mötesplats här i bygden, inte bara för de som är fotbollsin­tresserade, säger Bernt Lennde.

Några konkreta planer på hur en sådan mötesplats skulle se ut finns inte i dagsläget. Men en möjlig väg att gå skulle kunna vara att bygga utegym, lekytor och motionsspå­r.

– Kanske skulle det vara något som kan vara klart till 75-årsjubilee­t, säger Bernt.

Även om andan i klubben är positiv så finns det utmaningar inför framtiden.

– Precis som på många andra håll handlar det om att få folk att ställa upp och göra insatser i föreningen.

Ja, så spelades det ju också två matcher på Lenavallen under lördagen. Och visst gick det bra, vinst för både dam- och herrlaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden