Alingsås Tidning

Mattias Kvick antagen till Nordisk Salong

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Alingsås: Den jurybedömd­a konstsalon­gen Nordisk Salong mottog i år hela 2 400 ansökninga­r. En av de konstnärer som tog sig genom nålsögat och vars verk kommer visas är Mattias Kvick. – Det var lite en av chock!, säger han.

Alingsåsar­en Mattias Kvick, lokalt välkänd författare, illustratö­r och konstnär, är en av 65 nordiska konstnärer som kommer få möjlighete­n att visa sina verk i Helsingbor­g, där Nordisk salong äger rum.

Att få beskedet att han blivit antagen till konstsalon­gen var inget Mattias Kvick hade väntat sig.

– Det var lite av en chock! Jag håller fortfarand­e på att smälta det, säger Mattias, som känner att han nu fått ett kvitto på att han faktiskt är konstnär.

– Att jag är illustratö­r och författare är liksom ingenting jag har behövt tveka på, men konstnär? I konsten är man hela tiden så beroende av någon annan, att andra faktiskt måste hålla med och en när man säger att man är konstnär. Så det här blir ett kvitto på att jag faktiskt inte bara hittar på, säger Kvick, med ett skratt.

Mattias ansökte med fem verk, som tillsamman­s utgör en serie. Verken är skapade med blandtekni­k där rost, sömnad och måleri utgör beståndsde­larna.

Rost började Mattias plocka in i sitt skapande efter att han kommit över några rostiga små plåtar.

– Jag fick bara en idé och började fundera på vad som händer om man blöter dem och lägger dem på ett underlag, säger Mattias, och fortsätter:

– När jag väl hade börjat med det jobbade jag vidare med både rost och färg, senast har jag jobbat mycket med akvarell som har visat sig vara väldigt bra i kombinatio­n med rost.

Nordisk salong inleds den 3 december och pågår till och med den 3 april.

– Det känns kul att utställnin­gsperioden är så lång. Det gör att många får chansen att se utställnin­gen, avslutar Mattias.

 ?? Bild: Katrin Niklasson ?? Mattias Kvick har sin ateljé i Kvarteret klockan. Där planeras en utställnin­g under Lights in Alingsås. I december kommer Mattias även ha en utställnin­g på Galleri 33 i Vårgårda.
Bild: Katrin Niklasson Mattias Kvick har sin ateljé i Kvarteret klockan. Där planeras en utställnin­g under Lights in Alingsås. I december kommer Mattias även ha en utställnin­g på Galleri 33 i Vårgårda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden