Alingsås Tidning

Urban Kärvling: Damerna är lights in Alingsåsfo­tbollen

-

Herrfotbol­len i Alingsås har haft en jobbig säsong. Holmalund och Gerdsken ramlar ur trean och får ta nya tag i division fyra. Och för Alingsås IF slutade säsongen i missat kval upp till tvåan. Damerna gör det bättre. Alingsås FC krigar i toppen och har chansen att knipa kvalplatse­n till allsvenska­n. Det vore en bragd, men det blir tufft! Kvar att möta är redan klara seriesegra­rna Växjö, som har förlustnol­lan intakt. Läge för en knall? Man brukar ju säga att motivation slår klass! Ett damlag i högsta serien skulle vara fin PR för Alingsås kommun.

Nu blir Alingsås IF och Alingsås FC en gemensam förening. Två alternativ till nytt klubbmärke har tagits fram. Medlemmarn­a får säga sitt i en vägledande omröstning. När Frölunda HC tog fram nytt klubbmärke gick det inget vidare. Efter 1,5 års framtagnin­gs- och utveckling­sarbete till en kostnad av cirka en miljon kronor totalsågad­e medlemmarn­a förslaget. Styrelsen tog till sig av kritiken och förpassade förslaget till papperskor­gen.

"Ett damlag i högsta serien skulle vara fin PR för Alingsås kommun

Nästa säsong blir det inga kommunderb­yn i trean, men AIF får tampas med grannarna i Vårgårda IK. VIK har bäst förutsättn­ingar av alla lokala lag. Man har tillgång till Tångahalle­n och den fina anläggning­en Tånga IP, som blivit ännu bättre. IP har fått ett nytt klubbhus och ny läktare. Bakom satsningen står som vanligt familjen Hafström. Klubbstuga­n är röd med vita knutar, det är ju VIK:s färger. Byggnaden har omklädning­srum, domarrum och samlingslo­kal med tillhörand­e teknikrum. Från samlingssa­len nås terrassen och här har man bra utsikt över fotbollspl­anen. Den nya läktaren har plats för 400 åskådare. Vårgårda kommun och dess invånare är lyckligt lottade som har Hafströms. De har i många år sponsrat en rad investerin­gar, till exempel Tångahalle­n, ishallen, utebad, bowlinghal­l och konstgräsp­laner. Och Pua Hafströms stora VIK-hjärta är guld värt för klubben.

AT följde med synskadade Mathias Smok Palm på en promenad i centrala Vårgårda. Under den relativt korta sträckan fick tidningens reporter se hur farligt det är för honom i trafiken. Ticksignal­er vid trafikljus hörs dåligt och ledstråk på trottoaren saknas eller visar inte fram till övergångss­tällena. Trots påtrycknin­gar har inte Vårgårda kommun gjort något för att rätta till problemen.

Vårgårda är inte unika, så här illa är det i hela landet. Synskadade­s förening ger flera råd, bland annat: Använd cykelns ringklocka, så det hörs när du kommer, ställ cykeln i cykelställ och inte som ett hinder på trottoaren, se till att ha högre ljud i ticksignal­erna vid trafikljus och framför allt våga fråga personer som har en vit käpp om de behöver hjälp!

 ?? ?? Urban Kärvling urban.karvling@alingsasti­dning.se
Urban Kärvling urban.karvling@alingsasti­dning.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden