Alingsås Tidning

Polisens fynd vid tillslag: 25 gram kokain i källarförr­åd

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Polis hittade nyligen 25 gram kokain vid en husrannsak­an i Alingsås. En ung man som sitter häktad erkänner att delar av narkotikan var avsedd att säljas.

Polis fick under hösten ett initierat tips om att det skulle finnas en större mängd narkotika på en adress i Alingsås. Under början av september genomförde­s en husrannsak­an på adressen.

– Polis fick in uppgifter om att det fanns narkotika på en viss plats, och fattade beslut om husrannsak­an där. Det är i ett biutrymme till en bostad, sa Joel Pollnow, åklagare, till tidningen kort efter att polisen gjort sitt tillslag.

Den aktuella husrannsak­an, vilken gjordes i ett källarförr­åd, resulterad­e i ett fynd av 25 gram kokain portionsfö­rpackat i redlinepås­ar. Fyndet resulterad­e i ytterligar­e en husrannsak­an, i en lägenhet i Alingsås. Där togs olika narkotikap­reparat i beslag, bland annat 13 gram cannabis, 5 gram hasch och 15 gram THC-extrakt.

I bostaden gjordes även fynd som tydde på att narkotika hanterades i försäljnin­gssyfte. Polis hittade bland annat en digitalvåg, tomma redlinepås­ar, samt magnesium, vilket ofta används för att blanda ut kokain med. Det påträffade­s också drygt 11 000 kronor i kontanter i bostaden.

Tillslagen på de båda adresserna resulterad­e i att polis grep en man i 20-årsåldern, vilken sitter häktad sedan början av september. Nu väntar en rättegång mot mannen som i veckan åtalades för narkotikab­rott, och åklagaren menar att det rör sig om ett innehav där i vart fall delar av den påträffade narkotikan varit avsedd att säljas vidare.

Den gripne mannen har under utredninge­ns gång svängt från att neka till brott, till att erkänna.

– Jag vet att första delen av rehabilite­ring är att stå för sina handlingar och jag erkänner brott, säger han i polisförhö­r där han också medger viss försäljnin­g:

– Jag erkänner narkotikab­rott i överlåtnin­gssyfte, det är lite jobbigt att prata om det.

Inför den kommande rättegånge­n har åklagaren yrkat på att de drygt 11 000 kronor som tagits i beslag hos mannen ska förverkas. Åklagaren anser det sannolikt att pengarna kommer från brottslig verksamhet. Den åtalade mannen har motsatt sig förverkand­et och menar att pengarna kommer från annan försäljnin­g, och att han fått betalt i kontanter för att inte riskera sitt socialbidr­ag.

 ?? ??
 ?? BILD: POLISEN ?? Omkring 11 000 kronor i kontanter togs i beslag av polis.
BILD: POLISEN Omkring 11 000 kronor i kontanter togs i beslag av polis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden