Alingsås Tidning

Näringsliv­smässan en chans att hitta nya medarbetar­e

- Jenny Förander jenny.forander@alingsasti­dning.se

Det var sex år sedan sist men i helgen var det på nytt dags för näringsliv­smässa i Herrljunga. – Det är ett bra tillfälle för företagen att visa upp sig för allmänhete­n, säger Jörgen Dalqvist, projektled­are för mässan.

Näringsliv­smässan som hålls i Herrljunga sportcente­r handlar inte så mycket om att sälja grejer, mer om att visa upp sig och sin verksamhet.

– Invånarna ska veta vilka företag som finns i kommunen och vad de gör, säger Jörgen Dalqvist.

AT tittade förbi på mässan på lördagen, lagom till det var dags att kora Årets företagare, och hittade Anna-Lena Blomdahl och Birgitta Falk på första parkett framför scenen.

– Det är kul att titta på alla företag, säger Anna-Lena Blomdahl.

– Det finns fler än man tror. Alla är så positiva, säger Birgitta Falk.

Det visade sig att de hade en god anledning att ha bra uppsikt över scenen.Anna-Lenas dotter Johanna Berglund fick nämligen pris som Årets unga företagare.

Det var mer aktivitet på mässan än vad influenser­n Johanna Berglund hade räknat med, men hon hoppas att ännu fler ska sluta upp nästa gång.

– Det hade varit kul, säger hon. Även Magnus Bernehäll, vd på Magrab Natursten och Årets företagare, uppskattad­e mässan.

– Vi säljer ju inte på mässan men man träffar kanske framtida medarbetar­e och andra företag som man kan ha nytta av, säger han.

Även räddningst­jänsten var på plats och hoppades väcka intresse för brandmansy­rket.

– Kan vi locka en ny deltidsbra­ndman så är hela helgen räddad, säger ställföret­rädande räddningsc­hefen Lars Arnoldsson.

Tillförord­nade räddningsc­hefen Johan Fors passade på att provligga en av Herrljunga­företaget Starspring­s sängar.

– Den var helt fantastisk, säger han.

Conny Ström har jobbat på Starspring­s i 37 år.

– Vi är ett företag som har funnit i Herrljunga i många år och vill visa upp vad vi håller på med. Det är ofta så här vi rekryterar personal, säger han.

På asfaltspla­nen utanför sporthalle­n stod Bengt Abrahamsso­n och Christian Fåglum på Emtunga transporte­r med en gigantisk lastbil. De kör transporte­r i återvinnin­gsbransche­n och har inte märkt av någon annalkande lågkonjunk­tur. Just nu har företaget, som är på väg att flytta till Vårgårda, 33 anställda.

– Vi får fler och fler uppdrag och anställer några nya varje vecka, säger Christian Fåglum.

Emtunga transporte­r är ett av ett fåtal företag i Norden som ägnar sig åt bilpressni­ng. Den stora lastbilen är i själva verket en maskin som kan pressa ihop bilar till skrot för att minska transportk­ostnaderna när en bil ska skrotas.

– Vi är en av två aktörer i hela Norden och pressar ihop 110 000 bilar om året, säger företagets ägare Bengt Abrahamsso­n.

Är det en rolig bransch att jobba i?

– Jag har jobbat i branschen i 45 år och ingen dag har varit för lång, säger Abrahamsso­n.

 ?? BILD: JENNY FÖRANDER ?? Stina Ölvebo Jakobsson fick prova på att släcka eld i räddningst­jänstens monter. ”Det är roligt att gå runt och titta på saker”, säger hon.
BILD: JENNY FÖRANDER Stina Ölvebo Jakobsson fick prova på att släcka eld i räddningst­jänstens monter. ”Det är roligt att gå runt och titta på saker”, säger hon.
 ?? ?? Tillförord­nade räddningsc­hefen Johan Fors passade på att provligga en av Herrljunga­företaget Starspring­s sängar.
Tillförord­nade räddningsc­hefen Johan Fors passade på att provligga en av Herrljunga­företaget Starspring­s sängar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden