Alingsås Tidning

Straffmiss bakom Gerdskens fiasko – åker nu ur division 3

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Gerdskens BK spelar i division 4 nästa säsong. 2-2 hemma mot Partille räckte inte för att klara kvalet till division 3. Känslan efter matchen: – Åt helvete, säger Gustav Blomgren en av Gerdskens målskyttar direkt efter slutsignal.

Det var ett smått sensatione­llt drama som utspelade sig på Gerdskenva­llen under lördagseft­ermiddagen. I matchminut 86 vid ställninge­n 1-1 fick hemmalaget straff. Lagkapten Marco Stua stegade fram till evlameters­punkten. En snabb rörelse från Partillemå­lvakten och hoppet byttes mot förtvivlan. Straffen slogs i så kallad målvaktshö­jd och bara minuterna senare stod det istället 1-2 på resultatta­vlan. Efter matchen orkade inte kapten lämna några kommentare­r till AT.

– Jag pallar inte, konstatera­de Stua med nedböjt huvud.

Förutsättn­ingarna inför matchen var klara. Det var endast seger som gällde för att Gerdsken skulle vinna sin kvalgrupp och därmed säkra en plats i division 3 även nästa säsong.

Och vilken smakstart man fick. Redan i den 7:e minuten kunde Gustav Blomgren raka in bollen i öppet mål efter fint inspel från Pontus Steffensen.

Gerdsken spelade bra under hela första halvlek och hade bud på fler mål. Men 1-0 stod sig fram till pausvilan.

I den andra halvleken kom Partille ut som det starkare laget och Gerdsken parkerade kanske aningen långt ner på egen planhalva. När gästerna kvitterade efter knappa 70 minuter kändes det helt rättvist. Det var sedan bortalaget som låg på och Gerdsken såg tröttkört ut, men så kom chansen.

Den stora chansen.

Efter en tilltrassl­ad situation tilldelade­s Gerdsken straff med mindre än fem minuter kvar att spela. Marco Stua brände straffen och ett par minuter senare kontrade Partille in sitt andra mål, 1-2.

Hoppet tändes dock på nytt för de gulsvarta när skicklige Pontus

Steffensen tryckte in 2-2 på övertid. Men närmare än så kom inte GBK. Matchen slutade 2-2.

Partille firade med bubblig dryck och guldiga band. Bedrövelse­n var påtaglig hos hemmalaget och det syntes tårar från flera av spelarna efter slutsignal.

– Tråkigt slut. Det är som det är, säger en uppgiven Gustav Blomgren.

Beskriv dina känslor just nu?

– Det är åt helvete.

Det var en förklarlig­t nedstämd Gerdskentr­änare som summerade insatsen efter slutsignal.

– Jag vet inte riktigt vad jag säga, mer än att det är tråkigt. Första halvlek var helt okej. I andra tycker jag vi går ner oss lite. Det var en match med mycket nerver, säger Gerdskens tränare Tommy Johansson och tillägger:

– Nu säger visserlige­n kvalserien att vi inte ska spela division 3 men det är egentligen där våra killar borde höra hemma nästa år.

Vad blir nästa steg för er del?

– Att vinna division 4. Det finns inget annat.

?? BILDER: FILIP LANDQVIST ?? Hemmaspela­rna var av förklarlig­a skäl väldigt nedstämda när domaren blåste av för full tid. Glädjen var desto mer påtaglig bland Partille-spelarna.
BILDER: FILIP LANDQVIST Hemmaspela­rna var av förklarlig­a skäl väldigt nedstämda när domaren blåste av för full tid. Glädjen var desto mer påtaglig bland Partille-spelarna.
 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Gerdsken spelade bra under hela första halvlek och hade bud på mer än bara ett mål.
BILD: FILIP LANDQVIST Gerdsken spelade bra under hela första halvlek och hade bud på mer än bara ett mål.