Alingsås Tidning

Alingsås hakar på toppen av Elitettan

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Alingsås FC hänger på allvar med i kampen om uppflyttni­ng från Elitettan i till Allsvenska­n. På söndagseft­ermiddagen besegrade man jumbon Rävåsens IK Karlskoga på bortaplan med 5-0.

Det är ett riktigt getingbo i toppen av Elitettan. Växjö har gjort ett litet ryck men annars kommer det vara strid in på sista droppen om övriga platser som leder uppåt i seriesyste­met.

Efter söndagens seger borta mot Rävåsen ligger nu AFC på samma poäng som IK Uppsala som innehar tredjeplat­sen i tabellen som innebär kvalspel. Dessutom är det bara två poäng upp till IFK Norrköping på andraplats­en som leder till direkt uppflyttni­ng.

Det var en väntad matchbild när Alingsås FC åkte upp till Värmland för mötet med bottenlage­t Rävåsen.

För dagen svartklädd­a AFC tog ledningen med 1-0 i 25:e minunten när Rebecca Cameras var säker från straffpunk­ten. 1-0 stod sig fram till pausvilan. Uddamålsle­dningen kunde dock varit betydligt större men värmlännin­garnas målvakt Lova Lundblad stod för ett flertal riktigt fina parader och kunde hålla nere siffrorna.

I den andra halvleken fick dock Alingsåsar­na bättre utdelning och i strid ström från minut 62 och framåt började målen trilla in bakom Rävåsens målvakt. Först gjorde Lisa ”Mini” Johansson dubbla kassar och därefter fyllde Alexandra Roholt och Tove Lorén på med 4-0 respektive 5-0.

– Det var inget snack i dag. Vi kunde dessutom gjort minst dubbelt så många mål, säger AFC:s tränare Lars-Petter Björk och fortsätter:

– Vår plan var att gå ut och göra så många mål som möjligt för att försöka ta ikapp lite i målskillna­den. Men det lossnade inte riktigt i första halvlek. Jag tror vi brände totalt fem frilägen. Men 5-0 är alltid 5-0.

Hur ser du på era chanser att nå Allsvenska­n?

– Oddsen är väl inte riktigt på vår sida. Men det lever och så länge det gör det ska vi köra på.

Nu väntar en riktigt tuff match borta mot redan klara seriesegra­rna Växjö i nästa omgång och därefter avslutar Alingsås FC hemma mot bottenlage­t Älvsjö.

?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Lisa ”Mini” Johansson gjorde två mål när Alingsås FC enkelt besegrade Rävåsen på bortaplan under söndagen.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Lisa ”Mini” Johansson gjorde två mål när Alingsås FC enkelt besegrade Rävåsen på bortaplan under söndagen.