Alingsås Tidning

Pedersen: ”Synd att vi inte får med oss poäng”

-

Det var ett obesegrat IFK Kristianst­ad som kom på besök till Alingsås och Estrad. När man lämnade för Skåne på nytt var man fortsatt obesegrade. Men det var på håret. Matchen slutade 31-29 till gästerna som pressades hela vägen av ett starkt AHK i ett osannolikt drama.

Man kunde inte tro att det var botten mot toppen i söndagens möte mellan Alingsås HK och Kristianst­ad i Estrad. Det liknande snarare en slutspelsm­atch mellan två guldkandid­ater. Istället för seger för topplaget från Kristianst­ad kunde precis lika gärna Alingsås tagit alla poäng.

– Vi levererar en skitbra match rakt igenom. Synd att vi inte får några poäng med oss, säger skicklige niometerss­pelaren Mathias Pedersen direkt efter slutsignal­en.

Det var en jämn match från början till slut. Det var kanske Kristianst­ad som hade initiative­t till största delen men AHK hängde i bra hela tiden och lät aldrig skåningarn­a sticka iväg med någon större ledning. Fram mot halvtidspa­usen hade AHK till och med gått om och ledde med två bollar.

Men på slutsignal­en av den första halvleken lyckades Kristianst­ads Matias Jepsen på ett makalöst vackert sätt lyfta ett frikast över Alingsåsmu­ren och ställninge­n skrevs till 17-16 i halvtid.

– Det är väl de (Kristianst­ad) som

Alingsås Oscar Gentzel fick syna det röda kortet.

driver hela matchen egentligen och så gnetar vi oss ikapp gå på gång. Det tycker jag i och för sig är bra gjort av oss, säger den besvikne AHK-tränaren Mikael Franzén.

Som flera matcher tidigare den här säsongen inledde AHK den andra halvleken svagt och de orangea gästerna satte dit tre raka mål och återtog ledningen.

Men de klarblå reste sig ännu en gång och med mindre än fem minuter kvar att spela var det lika, 2828. Då sköt hemmalaget­s Max Granlund ett skott i blocken och sekunderna senare orsakade samme

BILDER: DANIEL STILLER

Granlund en straff som gästerna krånglade in.

Därefter blev det en stressad avslutning där det byttes ett par mål fram och tillbaka innan slutresult­atet skrevs till 29-31.

– Det var en bra handbollsm­atch men det är noll poäng på kontot så det hjälper inte så jävla mycket, säger tränaren Mikael Franzén.

Bäst i hemmalaget denna gång var Mathias Pedersen som drev på anfallet och spelade stabilt bakåt.

– Jag vet knappt vad jag säger nu för jag är så besviken men jag tycker det är mycket som vi kan ta med oss från den här matchen till kom