Alingsås Tidning

Stefan Svensson (KD) och Maria Adrell (V) blir regionråd

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Två profilerad­e Alingsåspo­litiker tar plats i den nya regionstyr­elsen och blir regionråd. Det handlar om Vänsterpar­tiets Maria Adrell och Kristdemok­raternas Stefan Svensson.

– Det känns trevligt, säger Stefan Svensson.

På torsdagen bekräftade­s det som tidigare aviserats att det blir ett maktskifte i Västra Götalandsr­egionen. S, V och MP kommer nu styra regionen i minoritet. De rödgröna partierna kommer få ansvar för bland annat invånarnas sjukvård och kollektivt­rafik.

Med i den nybildade regionstyr­elsen finns numera två Alingsåspo­litiker represente­rade; Maria Adrell (V) och Stefan Svensson (KD).

– Vi (Kristdemok­raterna) gjorde ett bra val i höstas och det gav oss ett extra mandat som genererade en plats i regionstyr­elsen, säger Stefan Svensson och fortsätter:

– Min viktigaste uppgift är att vara en vakthund så att politiken inte drar mer vänster ut. Sen är den viktigaste frågan att se till att korta vårdköerna. Varje dag som en patient får vänta på vård är en dag för mycket.

Stefan Svensson var till och med valet 2018 en tongivande politiker och Kristdemok­raternas gruppledar­e i den dåvarande alliansen i Alingsås. Han var en flitig talare i fullmäktig­e och debatterad­e engagerat i många frågor.

Maria Adrell har även hon erfarenhet­er från Alingsåspo­litiken och har varit en stark röst för frågor rörande framförall­t hälsa och sjukvård.

– Det känns jätterolig­t. Jag känner mig stolt och hedrad över att ha fått det här förtroende­t, säger Maria Adrell om sitt nya uppdrag som ett av två regionråd från Vänsterpar­tiet.

– Mitt fokusområd­e kommer vara personalfr­ågor och det är också de frågorna jag brinner mest för. Jag tycker också att kollektivt­rafiken är viktig. Där har ju tyvärr den avgående ledningen beslutat om en höjning av priserna från årsskiftet. Vi hade gärna sett att man hade kunnat frysa Västtrafik­s priser på nuvarande nivå, säger Maria Adrell.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Stefan Svensson (KD)
BILD: FILIP LANDQVIST Stefan Svensson (KD)
 ?? BILD: PONTUS HINDSFORS ?? Maria Adrell, Vänsterpar­tiet.
BILD: PONTUS HINDSFORS Maria Adrell, Vänsterpar­tiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden