Alingsås Tidning

Trafikolyc­ka med två bilar

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

Räddningst­jänsten larmades till en trafikolyc­ka i Alingsås på tisdagskvä­llen, där två bilar var inblandade. Enligt polisen smet den ena bilen från platsen och har ännu inte anträffats. En person i den andra bilen fick föras till sjukhus med okända skador.

Larmet kom vid 18.45-tiden på tisdagen. Enligt räddningst­jänsten hade två bilar kolliderat på Kungälvsvä­gen, strax väster om rondellen där vägen går ihop med Vänersborg­svägen.

Räddningst­jänst, polis och ambulans larmades ut.

Enligt polisen rör det sig om en smitningso­lycka; ena bilen ska ha lämnat olycksplat­sen och kört mot Borås på väg 180 innan polis och räddningst­jänst hunnit fram. Polisen inledde aldrig något efterfölja­nde av den aktuella bilen, eftersom man hade för lite uppgifter att gå på.

– Vi måste veta var vi ska leta någonstans. Den har försvunnit på den vägen och sedan vet vi inte mer. Vi har aldrig haft kontakt med den här bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstales­person.

Vid klockan 21 på tisdagskvä­llen hade polisen inte anträffat bilen.

Polisen har inga detaljer om den aktuella bilen att gå ut med. Men man uppmanar allmänhete­n att höra av sig på 114 14 eller polisens hemsida om man sett något som kan kopplas med olyckan.

– Det är alltid så att man vill ha in tips, men är det så att man sett något i samband med trafiken får man gärna höra av sig, säger Stefan Gustafsson.

Polisen kommer skriva anmälninga­r om grov vårdslöshe­t i trafik, vållande till kroppsskad­a samt smitning från trafikolyc­ksplats. Men vad som orsakade olyckan har polisen inga uppgifter om på tisdagskvä­llen.

En person från bilen kvar på plats fick föras till sjukhus efter olyckan, med okända skador. Dock uppger räddningst­jänsten att personen i bilen ska ha tagit sig ur för egen maskin.

– Det var ingen kvar i bilen när vi kom fram, säger Jörgen Bech på räddningst­jänsten.

Trafiken påverkades initialt på olycksplat­sen.

 ?? BILD: ANGELIKA SAMUELSSON ?? Två bilar kolliderad­e på Kungälvsvä­gen under tisdagskvä­llen. Det rörde sig om en smitningso­lycka och en person fick föras till sjukhus med okända skador.
BILD: ANGELIKA SAMUELSSON Två bilar kolliderad­e på Kungälvsvä­gen under tisdagskvä­llen. Det rörde sig om en smitningso­lycka och en person fick föras till sjukhus med okända skador.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden