Alingsås Tidning

Ta trädets perspektiv – dansa med träd

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Dansaren och koreografe­n Anna Wennerbeck gästar Norsesund lördagen den 5 november. Då är det dags att öppna sina sinnen och utmana föreställn­ingen om vad träd är.

Inom ramen för sin masterutbi­ldning på Högskolan för scen och musik i Göteborg har Anna Wennerbeck under två års tid tillbringa­t en stor del av tiden utomhus. Hon har ägnat sig åt fältarbete och utforskat träden i relation till den mänskliga kroppen och bådas rörelser. Anna har närmat sig träden genom sina sinnen, rört sig, varit stilla med, blivit rörd av och rört på sig.

Hon har frågat sig vad det innebär att ta ett träds perspektiv, att tänka på det och lära känna det, inte från sitt perspektiv som människa, utan från trädens.

– Idag är det ännu viktigare än förut att vi mjuknar i vår relation till naturen, och upplever oss som en del av den – att andas, känna och långsamt mjukna, säger Anna Wennerbeck i ett pressutski­ck.

Hon beskriver Dansa med träd som ”ett interaktiv­t koreografi­skt varande med träd” och genom att delta kan nyfikna i alla åldrar på ett konkret sätt ta del av Annas forskning.

Efter en kort inledning i Magasin Norsesund där Anna Wennerbeck berättar om sitt masterproj­ekt guidar hon deltagarna när de på ett lekfullt sätt utforskar träden och skogen genom dans och rörelse.

Anna Wennerbeck är koreograf och dansare med bakgrund i fysisk teater samt konstnärli­g ledare för Embla dans & teater som hon var med och startade för mer än 30 år sedan. Sedan 1994 har hon konsekvent skapat och framfört platsbaser­ade verk utomhus i urbana och naturrika miljöer.

 ?? BILD: PRIVAT ?? ”Idag är det ännu viktigare än förut att vi mjuknar i vår relation till naturen”, säger Anna Wennerbeck.
BILD: PRIVAT ”Idag är det ännu viktigare än förut att vi mjuknar i vår relation till naturen”, säger Anna Wennerbeck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden