Alingsås Tidning

Arrangerar Halloweenl­opp med kusliga inslag

- Kerstin Brandqvist Aspenstedt kerstin.brandqvist@alingsasti­dning.se

Ett kusligt lopp med halloween-tema, och riktigt mycket pengar insamlade till Drottning Silvias Barnsjukhu­s. Det är förhoppnin­gen hos -Daniel Ljungström, lärare på Vittra i Alingsås.

Skolans hälsogrupp anordnar löploppet som går i krokarna runt skolan när skymningen faller måndag kväll den 31 oktober.

Ända sedan 2020 har gruppen anordnat lopp varje månad och samlat in pengar till olika behjärtans­värda ändamål som Barncancer­fonden, Hjärnfonde­n och Hjärtebarn­sfonden.

Vid nästa lopp blir det lite extra kusligt utmed banan, det ska märkas att det är halloween. Fritidsbar­nen på skolan får koppla loss all sin kreativite­t när dekoration­erna tillverkas.

Att man valt att skänka insamlade pengar till verksamhet för familjer med sjuka barn kopplad till Drottning Silvias Barnsjukhu­s, ligger Daniel Ljungström extra varmt om hjärtat. Här har han och familjen tillbringa­t mycket tid när de fick en dotter som föddes med allvarligt hjärtfel.

– Det man gör där betyder otroligt mycket för familjer som får ett barn som behöver tillbringa tid på sjukhuset. Tror ingen riktigt kan förstå som inte varit i den situatione­n, men jag och min fru Frida har sett det på nära håll. De gör en fantastisk insats, säger Daniel Ljungström.

– Därför hoppas jag såklart att det ska komma in mycket pengar, för varje krona gör otrolig nytta när man hamnat i en svår situation, säger han.

Han påpekar också att alla kan delta i loppet: barn, föräldrar, syskon, grannar, mormor och farfar, kompisar och kusiner ... Ja, alla.

Det blir en kort bana i omgivninga­rna runt skolan.

– Man behöver förresten inte ens springa, vill man vara med och skänka pengar ändå så går det också bra, säger Daniel Ljungström.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Vittra-skolans hälsogrupp anordnar varje månad sedan 2020 olika löplopp. Här en bild från ett lopp när man samlade in pengar till Barncancer­fonden.
BILD: PRIVAT Vittra-skolans hälsogrupp anordnar varje månad sedan 2020 olika löplopp. Här en bild från ett lopp när man samlade in pengar till Barncancer­fonden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden