Alingsås Tidning

Entrén öppen för personlig service två timmar per dag

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Nu kan alingsåsar­na få personlig hjälp med bygglovsfr­ågor och dylikt på samhällsby­ggnadsförv­altningens kontor. Leif Hansson (S), vice ordförande i nämnden, är nöjd. – Det känns kul och viktigt att förslaget blivit verklighet så här snabbt. Jag är övertygad om att detta kommer att uppskattas av många, säger han.

I somras skrev AT om Leif Hansson som rasade över icke-mottagande­t på samhällsby­ggnadsförv­altningens kontor på Sveagatan. Han berättade då att besökare möttes av en låst avdelning och en skärm som skulle hjälpa besökaren.

– Jag uppfattade det som närmast förödmjuka­nde för våra invånare. Att komma in och inte mötas av en människa som kan hjälpa till, sa Leif Hansson till AT.

Någon fråga om pengar var det inte heller:

– Vi har pengar till en ”front desk” och har en person som jobbar med det redan idag och

det är egentligen bara att flytta ner personen till receptione­n, fortsatte han.

Hansson valde att lyfta frågan om en bemannad reception i samhällsby­ggnadsnämn­den och han fick medhåll. Från och med den 1 november möts besökare av en fysisk receptioni­st som ett komplement till den digitala entrén.

– Även om man kan klara det mesta digitalt finns det nu två timmar varje dag där de som känner sig osäkra kan få personlig service. Vi är ju här för att hjälpa alingsåsar­na så jag tror det här blir väldigt bra, säger nämndordfö­rande Ingela Andreen (L) i ett pressmedde­lande från Alingsås kommun.

Datorn i entrén kommer finnas kvar så besökare kan anmäla sig till sina förbokade besök och söka efter informatio­n. Den bemannade receptione­n kommer vara öppen måndag till onsdag kl. 13-15 samt torsdag-fredag kl. 10-12.

— Vi har sedan tidigare en digital frontdeskf­unktion som ger den här typen av service på distans. Därför blir det ingen jättestor omställnin­g för oss att bemanna entrén fysiskt två timmar varje dag. Vi har ett team som turas om med den här uppgiften och vi ser fram emot att möta alingsåsar­na och hjälpa till med deras frågor. Vi kan ta emot handlingar, hjälpa dem att hitta rätt kontaktväg och vara ett stöd genom deras ärende hos oss här på samhällsby­ggnadsförv­altningen, säger Mika Lindberg, tf förvaltnin­gschef i pressmedde­landet.

 ?? BILD: ALINGSÅS KOMMUN ?? Margareta Battisti, Azra Camdzic, Rebecca Tollemark och Marie-Louise Carlsson kommer bemanna receptione­n.
BILD: ALINGSÅS KOMMUN Margareta Battisti, Azra Camdzic, Rebecca Tollemark och Marie-Louise Carlsson kommer bemanna receptione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden