Alingsås Tidning

Brain Lickers är bästsäljan­de i Vårgårdas nya godisbutik

- Veronika Hohenstein veronika.hohenstein @alingsasti­dning.se Joel Winqvist joel.winqvist@stampen.com

TikToks genomslags­kraft gjorde sig påmind när Nadja Muca i början av oktober öppnade en ny godisbutik i Vårgårdas centrum. Det virala godiset är även populärt bland traktens ungdomar. – Jag har själv en sån bakom kassan som jag smygäter på, avslöjar Nadja Muca.

Några föräldrar har kanske märkt att barnen är på jakt efter ett särskilt godis, så kalllade Brain Lickers. Just Brain Lickers säljer Najda Muca nämligen mest av till barn och ungdomar.

– Det är rätt ofta att barnen lyser upp och blir så glada att jag har Brain Lickers. De är tydligen inte så lätta att få tag på alltid, berättar Nadja, som har ett gediget lager.

Godiset består av en söt vätska som förvaras i en behållare som är lik en roll-on deodorant. Nadja menar att intresset för Brain Lickers kommer från TikTok. I skrivande stund har hashtaggen #Brainlicke­rs närmare 200 miljoner visningar. I de korta videorna visar ungdomar hur godiset kan iscensätta­s på olika sätt, det kan handla om utmaningar, eller hur de kan ätas och drickas.

Även Nadja har en Brain Licker bakom kassan, den äter hon dock bara på när inga kunder är i butiken, för läpparna färgas gröna av vätskan. För AT gör hon ett undantag.

Tanken på att öppna en godisbutik kom helt spontant.

– Vi ville hitta på något nytt, och alla gillar ju godis, förklarar Nadja och tillägger:

– Visst, här på Kungsgatan har vi ju konkurrent­er åt både höger och vänster, men jag försöker sälja sånt som de andra butikerna kanske inte har.

Med 155 olika sorter kan butiken tillfredss­tälla de flesta smaklökar. Vid sidan av diverse godsaker som lösgodis och snacks säljer Nadja även hemmagjord­a bubbliga glassrån. Trots att vintern står på tröskeln säljer hon flera glassar om dagen.

– Den bästa känslan är när barn kommer in i butiken och hittar godis de inte kan hitta någon annanstans. Det är en riktig fröjd, säger hon.

Ytterligar­e berättar hon att även de vuxna lyser upp när de ser alla färgglada sötsaker.

– Ibland regnar det ute och det är ruskigt och grått, men så kommer de in här och blir som barnen på självaste julafton, och plockar sina godisfavor­iter. Jag var nog inte beredd på att det kan vara så trevligt att sälja godis.

Annette Jonsson handlar här för första gången, godiset är tänkt till sonen inför höstlovet. Nadja bjuder på sitt favoritgod­is, som ska föreställa en vattenmelo­n.

– Nja, det är lite smaksak, konstatera­r Annette, som fyllde sin påse med framförall­t chokladgod­is.

Enligt Nadja säger en gottoch-blandat påse mycket om personens sinnelag. Hon betonar dock att hennes observatio­ner bör tas med en nypa salt.

– Söta godisar köps gärna av lite griniga och sura personer, och tvärtom så köper söta och glada personer gärna godis med sura smaker, förklarar Nadja och skrattar.

– Men choklad gillar de flesta, så där är det svårare att dra slutsatser.

BILDER: VERONIKA HOHENSTEIN

"Söta godisar köps gärna av lite griniga och sura personer, och tvärtom så köper söta och glada personer gärna godis med sura smaker.

En lägenhet i huset spärrades av för teknisk undersökni­ng.

– Vi genomför dörrknackn­ingar för att få fram ytterligar­e informatio­n om händelsen, säger Fredrik Svedemyr.

Det är i nuläget oklart varför polisen valde att spärra av just den aktuella lägenheten. Bor offret där?

– Det är oklart, det är inget jag kan bekräfta.

Mannen kommer att höras av polisen. Men än så länge är det oklart ifall han har kunnat höras och vad för uppgifter polisen i så fall har fått fram.

En anmälan om grov misshandel samt rån har skrivits. Det framgår i nuläget inte vad mannen ska ha blivit rånad på.

I skrivande stund finns ingen misstänkt eller gripen för händelsen.

” Han hade skador på armar och huvud.

 ?? ?? ”Vi ville hitta på något nytt, och alla gillar ju godis” säger Nadja.
”Vi ville hitta på något nytt, och alla gillar ju godis” säger Nadja.
 ?? ?? Annette Jonsson handlar för första gången i godisbutik­en Muca. Nadja bjuder på sitt favoritgod­is, som är grön och rosa och ska föreställa en vattenmelo­n.
Annette Jonsson handlar för första gången i godisbutik­en Muca. Nadja bjuder på sitt favoritgod­is, som är grön och rosa och ska föreställa en vattenmelo­n.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden