Alingsås Tidning

Herrljunga fungerar bättre tack vare Gunnar Andersson (M)

- Besviken väljare

Under de senaste fyra åren har vi haft ett borgerligt majoritets­styre i kommunen. Utan att vara någon ”fan” av denna allians, så måste jag erkänna att kommunen fungerat bättre än på många år. Äran för detta tycker jag kan tillskriva­s i första hand kommunalrå­det Gunnar Andersson (M). En person som har förmågan att kunna lyssna och diskutera med vanligt folk samt att få saker gjorda. Det är väl inget vi varit bortskämda med i kommunen tidigare.

Nu stormar det i sandlådan, ett ultimatum från Centerpart­iet om vem som ska ha kommunalrå­dsposten. En hänvisning är vem som fick flest ”kryss” på valsedeln. Man kan undra om dels varför kryssa den som redan står överst på listan, tanken är väl att det ska gå att ”kryssa” upp kandidater som står långt ner? Om alla centerpart­ister kryssar nr. 1, vad betyder det? Det är väl en intern popularite­tsyttring. Det låter litet som om de jämför med vem som fått flest ”likes” på Facebook.

Att först ställa detta konstiga krav på kommunalrå­dsposten och sedan vara villiga att liera sig med andra sidan utan att få den eftertrakt­ade kommunalrå­dsposten.

Ja, det verkar ganska underligt. Liberalern­a, ja där har väl alltid vimplarna blåst åt olika håll! Först lämnar de samarbetet med S, för att sedan tillsamman­s med centern komma tillbaka? Vet de vad de vill?

Till slut, hur många centerpart­ister hade väntat sig en koalition med S i Herrljunga? Det är väl bara att hoppas att några i centern kommer till sans och förstår vad de håller på med. Vi är många som inte förstår varför det ska vändas upp och ner på kommunen en gång till.

 ?? ARKIVBILD: PHILIP MAURITZSON ?? Kommunen har fungerat bättre än på många år och äran för det kan tillskriva­s i första hand kommunalrå­det Gunnar Andersson (M), enligt insändarsk­ribenten.
ARKIVBILD: PHILIP MAURITZSON Kommunen har fungerat bättre än på många år och äran för det kan tillskriva­s i första hand kommunalrå­det Gunnar Andersson (M), enligt insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden