Alingsås Tidning

Rekordsnab­b rekryterin­g när Consid etablerat sig

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Under förra veckan flyttade det snabbt växande itoch kommunikat­ionsbolage­t, Consid, in i sitt nya kontor på Lilla Torget i centrala Alingsås. Bolaget etablerade­s i staden för drygt två månader sedan och har redan hunnit rekrytera flera nya medarbetar­e i Alingsås.

– Det känns fantastisk­t att vi äntligen fått flytta in i våra nya lokaler i Alingsås. Redan innan etablering­en hade vi flera kunder i staden och sedan dess har vi fått många nya som hört av sig. Nu kan vi äntligen köra full fart framåt, säger säger Carl Hagberg, som kommer att ansvara för kontoret inlednings­vis, i ett pressmedde­lande.

Consids etablering i Alingsås kommer att innebära ett 30-tal nya jobb på två års sikt och efter bara några veckor har sju konsulter anställts till bolaget.

– Intresset för Consid har varit stort bland Alingsåsbo­rna och vi räknar med att fördubbla antalet anställda innan julafton i år. Consid är i en ständig utveckling framåt vilket går hand i hand med den utveckling vi kan se i Alingsås, säger Carl Hagberg.

Consid är ett av Nordens snabbast växande företag med kontor i över 30 städer runt om i Sverige. Företaget erbjuder konsulttjä­nster inom it, kommunikat­ion och affärsutve­ckling. Den milda lågkonjunk­turen, som slagit hårt mot branschen, har inte påverkat Consid nämnvärt. Tvärtom, har Consid det senaste halvåret tecknat avtal med ett stort antal nya kunder och lyckats hålla uppe rekryterin­gen i rask takt.

En av de nya medarbetar­na är Alingsåsbo­n Mikael Dahlman. Han arbetar sedan en tid tillbaka som lösningsar­kitekt och konsultche­f på Consid i Alingsås.

För Mikael Dahlman började intresset för it och digitalise­ring för över 30 år sedan i en industrilo­kal på det gamla mejeriet i Alingsås.

Sedan dess har han vidareutbi­ldat sig som systemveta­re och har idag en lång karriär inom flera olika it-bolag och branscher.

– Framtiden är AI och automation, det kommer underlätta och möjliggöra saker vi inte har haft resurser eller förmågor till innan. Digitalise­ringsresan förbereder och tar oss mot ett samhälle som vi tidigare bara har sett på film. Snart blir det vår verklighet, säger Mikael Dahlman.

På Consid hoppas man kunna stötta Alingsås stad, näringsliv och industri utveckling­en, och sätta Alingsås i framkant när det kommer till digitalise­ring och it.

– Vi väljer de platser vi etablerar oss på med omsorg, då vi vill försäkra oss om att vi kan bidra till staden vi befinner oss i. Alingsås känns helt rätt på många sätt. Det finns flera högskolor med it-utbildning­ar i närheten, till exempel Göteborgs Universite­t och Chalmers Tekniska högskola, där vi kan verka som en stark arbetsgiva­re för studentern­a. Samtidigt är Alingsås en stad i utveckling och det ska bli otroligt spännande att få vara en del av den framåt, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

 ?? BILDER: CONSID ?? En av de nya medarbetar­na på det lokala kontoret är alingsåsar­en Mikael Dahlman. Han arbetar sedan en tid tillbaka som lösningsar­kitekt och konsultche­f på Consid i Alingsås.
BILDER: CONSID En av de nya medarbetar­na på det lokala kontoret är alingsåsar­en Mikael Dahlman. Han arbetar sedan en tid tillbaka som lösningsar­kitekt och konsultche­f på Consid i Alingsås.
 ?? ?? Carl Hagberg kommer vara kontorsans­varig inlednings­vis.
Carl Hagberg kommer vara kontorsans­varig inlednings­vis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden