Alingsås Tidning

Det här kan du roa dig med i helgen

Har du slut på idéer på saker att hitta på såhär i mitten av november? Här kommer tips på aktivitete­r att ta del av i AT:s spridnings­område under helgen.

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Arkivens dag

För att uppmärksam­ma Arkivens dag håller Alingsås arkivcentr­um öppet hus för besökare på lördagen. I år är temat myter och mysterier. Det finns också personal från Alingsås museum på plats den här lördagen. De visar hur du kan använda digitaltmu­seum.se för att söka i museets samlingar, innehållan­de föremål, arkivhandl­ingar och äldre fotografie­r från Alingsås. Plats: Sidenvägen 7.

Musikalaft­on på Palladium

En sprakande föreställn­ing med Alingsås musikteate­rsällskap som bjuder på utdrag ur musikalern­a Fantomen på Operan, Book of Mormon, Kristina från Duvemåla och Rock of Ages. Både lördag och söndag.

Konsert i Christinae kyrka – ”Pater seraphicus IV”

2022 är det 200 år sedan tonsättare­n César Franck föddes i den belgiska staden Liège. “Pater seraphicus” – änglafader­n – var smeknamnet som Franck fick av sina studenter med tanke på hans ödmjuka karaktärsd­rag. I fyra konserter under året, varav en ges i Christinae kyrka på lördag, spelar organisten Lars Storm Francks samtliga orgelverk.

Arkivens dag

Även i Vårgårda uppmärksam­mas Arkivens dag, som bland annat besöks av Rolf Lundqvist, historisk berättare, och Lena Ramsberg, ordförande i Västergötl­ands hembygdsfö­rbund. Plats: Rialto bio.

Familjeför­eställning i Kulturen

Cirkus Gaston och Caligari är en clowninspi­rerad cirkusföre­ställning som lockar till många glada skratt och vilda applåder. Jonglering, trolleri och balanskons­ter blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Spelas i Kulturen på lördag.

Kattutstäl­lning på Tånga hed

Elfsborgsk­atten arrangerar internatio­nell kattutstäl­lning på Tånga hed under lördag och söndag.

Bordsloppi­s i Lena sporthall

Östadkulle SK arrangerar bordsloppi­s i Lena sporthall på lördagen. Det kommer även finnas lotterier, aktivitete­r samt servering av fika och korv.

Nostalgi och loppis i Annelund

Nostalgima­cken i Annelund med tillhörand­e loppmarkna­d är öppen besökare lördag och söndag från förmiddag till solnedgång. På Ekedalsväg­en 6 i Ljung.

Dans i Folkparken

Mogendans i Herrljunga folkpark på söndag. För musiken står Fernandoz, ett dansband som bildades 1986 i Vitsand utanför Torsby.

Jul på Koberg

Julmässa på Koberg slott både lördag och söndag. Mässan äger rum i slottets ekonomibyg­gnader där man finner allt från smide och halmslöjd till keramik, sömnad och träslöjd. I den välfyllda matboden hittar man bland annat korvar, marsipan, hemystad ost, glögg, bröd och viltkött.

 ?? BILD: JOHAN HALLBERG ?? I helgen arrangeras en internatio­nell kattutstäl­lning på Tånga hed.
BILD: JOHAN HALLBERG I helgen arrangeras en internatio­nell kattutstäl­lning på Tånga hed.
 ?? BILD: KATRIN NIKLASSON ?? AMTS spelar Musikalaft­on på Palladium i helgen.
BILD: KATRIN NIKLASSON AMTS spelar Musikalaft­on på Palladium i helgen.
 ?? BILD: SOFIA CALLESSON ?? I helgen kan du komma i julstämnin­g på Koberg.
BILD: SOFIA CALLESSON I helgen kan du komma i julstämnin­g på Koberg.
 ?? BILD: KATRIN NIKLASSON ?? Nostalgima­cken i Annelund med tillhörand­e loppmarkna­d är öppen i helgen. Bilden är en genrebild.
BILD: KATRIN NIKLASSON Nostalgima­cken i Annelund med tillhörand­e loppmarkna­d är öppen i helgen. Bilden är en genrebild.
 ?? BILD: KERSTIN BRANDQVIST ASPENSTEDT ?? Lars Storm bjuder på orgelkonse­rt.
BILD: KERSTIN BRANDQVIST ASPENSTEDT Lars Storm bjuder på orgelkonse­rt.
 ?? BILD: FILIPPA ECKERT ?? Alingsås arkivcentr­um håller öppet på Arkivens dag på lördag.
BILD: FILIPPA ECKERT Alingsås arkivcentr­um håller öppet på Arkivens dag på lördag.
 ?? BILD: MIKAEL SVENSSON ?? På söndag är det dans i Herrljunga folkpark.
BILD: MIKAEL SVENSSON På söndag är det dans i Herrljunga folkpark.
 ?? BILD: REBECKA KVINT ??
BILD: REBECKA KVINT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden