Alingsås Tidning

MED THOMAS UHRBERG

-

På Bjerke förra helgen var det minst sagt svårt. Ingen spelare hittade alla vinnare och det är jackpot i Eskilstuna på lördag. Hidalgo Heldia (V75-3) är mitt bästa spikbud. Han vann på 1.10,8 över 1 900 meter i Berlin senast och det är en bra tid.

Han har perfekt spår och det är toppchans om hästen sköter sig. Jag spikar även Margareta Tooma (V75-4) trots svårt spår i stoeliten.

Brother Bill (V75-5) kommer från seger i Svenskt Mästerskap och är given förstahäst i gulddivisi­onen men innerspår känns inte helt optimalt. Jag tar även med Very Kronos som gör comeback. Missle Hill kan få loppet om det blir tuff körning i täten.

Vi ska köra om det

Eskilstuna­travet kör dubbla V75-omgångar i helgen och på söndag är det toppsport med fyra Breeders’ Crown-finaler på schemat. Det är en sent på säsongen och det brukar kunna bli lite överraskni­ngar i de här finalloppe­n.

Som jag skrev förra veckan har jag med Ikaros Sisu (V75-4, söndag) i finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Min häst är på väg uppåt och han sprang en bra tid i försöket med gott om krafter sparade. Ikaros Sisu har bara gått lättare träning efter uttagninga­rna, han känns fin och ska kunna kapa tiden från försöket ganska mycket.

Francesco Zet är kullens kung så hät långt och blir svår att slå men jag hoppas att vi slutar långt framme och vi ska köra om det. Ikaros Sisu tävlar med bakskor nu men planen är att köra barfota fram.

Jag har också med Marabou Brodda (V75-3, söndag). Hon satt fast med vinnarkraf­ter i Diamantsto­et på Jägersro och duger bra när hon står på startvolte­n i de här loppen. Det vore underbart om vi kom till ledningen.

Nästa år körs Breeders’ Crown-finalerna på en lördag. Jag tycker att det är ett mycket bra beslut.

Den bästa sporten ska vara på lördagarna och då kommer det att bli ännu större fokus på både sporten och spelet.

 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden