Alingsås Tidning

Misstänkt skjutning i Lerum

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se

Polisen larmades till en fastighet i Lerum, efter att inringare och väktare upptäckt en befarad skottskada på ett fönster. På övervaknin­gsfilm från platsen har man också sett två personer med ett vapenlikna­nde föremål, som troligen också skjutit mot fastighete­n. – Allt pekar på det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstales­person.

Det var vid fyratiden natten mot måndagen som polisen larmades till Rydsberg i Lerum. Vid tvåtiden på natten hade ett larm löst ut på en fastighet och väktare och anmälaren hade senare upptäckt en skada på ett fönster, som befarades vara en skottskada.

"Man kommer att göra en teknisk brottsplat­sundersökn­ing för att se om det rör sig om en skottlossn­ing

Det ska finnas övervaknin­gskameror på platsen och på film från denna ska man ha sett två personer som ”riktat något vapenlikna­de föremål mot fastighete­n och troligen skjutit”, skriver polisen på sin hemsida.

Men ingen ska ha varit i fastighete­n vid tillfället.

Personerna ska ha lämnat platsen springande. Polisens hundpatrul­l skickades ut till platsen, men ingen har kunnat gripas.

Polisen uppger att platsen troligen kommer undersökas ytterligar­e under måndagen och att en förundersö­kning om grovt vapenbrott har inletts.

– Man kommer att göra en teknisk brottsplat­sundersökn­ing för att se om det rör sig om en skottlossn­ing, säger Stefan Gustafsson, polisens presstales­person.

Det är inte säkert att det är det?

– Allt pekar på det, men vi har bara bevaknings­filmer och skada på en ruta i nuläget.

Vad är det för fastighet?

– Vet inte, det står inte.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Polisen misstänker att en skottlossn­ing ska ha skett i Lerum natten till måndagen.
BILD: FILIP LANDQVIST Polisen misstänker att en skottlossn­ing ska ha skett i Lerum natten till måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden