Alingsås Tidning

Så blir Vårgårdas budget

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

Snabba på bygget med en ny idrottshal­l. Uppmaninge­n kommer S till Alliansen, som i veckan som gick fick igenom sin flerårsbud­get.

Kommunens pensionsko­stnader ökar med tio miljoner kronor nästa år och den ökande räntan lägger på ytterligar­e 1,8 miljoner kronor. Vårgårdas resultatkr­av klaras ändå tack vare mer skatteintä­kter. I september i år var prognosen plus 4,5 miljoner nästa år, vad gäller skatteintä­kter under 2023.

Det var några av förutsättn­ingarna när flerårsbud­geten debatterad­es i fullmäktig­e. Kenneth Max (M) ramade in samtalet med en skopa realism.

– Det är oroliga tider, vi har skenande inflation och skenande energipris­er, krig och en pandemi som förhoppnin­gsvis är på väg mot sitt slut, sa Max.

"Det är oroliga tider, vi har skenande inflation och skenande energipris­er, krig och en pandemi

Han var nöjd med en budget som ger full ersättning för demografif­örändringa­r, löner och andra kostnader.

Bengt Hilmersson räknar dock med ökande löner på grund av inflatione­n.

– På något sett måste lönerna med, det kommer märkas för oss, säger han.

I budgetdeba­tten fullmäktig­e stod Alliansens förslag mot Socialdemo­kraternas. Det finns inom många områden gott om samsyn över blockgräns­en men behovet av en ny idrottshal­l var ett av ämnena där Tony Willner (S) tryckte på alarmknapp­en.

– Jag vet inte hur det kommer sig att man inte lägger in idrottshal­len så att den redan i år börjar byggas. Vi har sett hallbriste­n i många år nu, och nu är det så alarmerand­e att det finns ingen plats, sa Tony Willner.

Alliansens budget, som vann, rymmer investerin­gar på cirka 440 miljoner kronor, pengar som bland annat ska räcka till ett nytt äldreboend­e.

i

 ?? BILD: KERSTIN BRANDQVIST ASPENSTEDT ?? Tony Willner (S) ger en känga till Alliansen som inte snabbar på byggandet av ny idrottshal­l.
BILD: KERSTIN BRANDQVIST ASPENSTEDT Tony Willner (S) ger en känga till Alliansen som inte snabbar på byggandet av ny idrottshal­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden