Alingsås Tidning

Så jobbar Herrljunga kommun med våldet

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

Det våldsföreb­yggande arbetet ska utvecklas i Herrljunga, närmast antas en kommunpoli­cy och i veckan som kommer väntar föreläsnin­gar, workshops och fikaträffa­r på temat.

Som AT berättat om tidigare har Herrljunga antagit ett mer aktivt drog- och våldspreve­ntivt arbete och avsatt pengar. Kommunen har en fyraårspla­n som fokuserar dels på skolan, dels på kommunen som helhet. Nu på tisdag är det dags för kommunfull­mäktige att anta en policy för att motverka våld i nära relationer.

Nästa vecka fokuserar Sverige på det våldsföreb­yggande arbetet och

Författare­n och polisen Nadim Ghazale kommer till Herrljunga för att föreläsa om sin syn på utanförska­p, manskultur och machonorme­r.

Herrljunga hakar på kampanjen ”En vecka fri från våld”.

På måndag kommer Nadim Ghazale, bokaktuell föreläsare och polis, till Herrljunga hotell & konferens. Där berättar han om sin syn på utanförska­p, manskultur och machonorme­r, och här har också Tjejjouren Väst utställnin­g och informatio­n.

På tisdag erbjuder Dynamix Herrljunga alla att delta i trygg träning på Herrljunga sportcente­r, där man får öva dina kunskaper för hur man kan agera om våld uppstår.

På torsdag lanseras ”Trygga Herrljunga” där politiker och tjänstemän vill fika med allmänhete­n och diskutera hur man kan skapa ett tryggare samhälle. Man håller till på stationsom­rådet, Storgatan och utanför Herrljunga Sportcente­r.

Sen avslutas veckan med frukostför­eläsning av RF SISU på hotellet och ett uppmärksam­mande av Orange Day, då FN uppmanar hela världen att uppmärksam­ma och manifester­a mot våld mot kvinnor. Under dagen kommer att Köpmannafö­reningen att ha orangea detaljer hos företag och butiker.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden