Alingsås Tidning

LRF:s ordförande i Herrljunga: Jag ser till landsbygde­ns bästa!

- Thorbjörn Holgersson, ordf Herrljunga kommungrup­p, LRF

LRF ha en företrädar­e som inte ser till landsbygde­ns bästa. Den frågan ställdes till mig i en insändare häromdagen och svaret är att det vore kanske inte det lämpligast­e valet i mina ögon.

Vad är då landsbygd, skulle vi fråga någon från t.ex. Göteborg skulle nog svaret bli att hela Herrljunga kommun är landsbygd. LRF är en opolitisk organisati­on som ska värna om dom gröna näringarna och i en liten kommun som Herrljunga strävar vi i LRF mot att jobba för hela kommunen. Sen kan man alltid göra mer och på den punkten är det ingen skillnad om jag är engagerad i LRF, Ekumeniaky­rkan, Centerpart­iet osv.

I min roll som förhandlar­e har det handlat om att hitta en lösning som vi tror blir så bra som möjligt för alla i kommunen och jag är övertygad om att just nu är detta den bästa konstellat­ionen. Centerpart­iet kommer även fortsättni­ngsvis att vara garanten för landsbygde­n och driva landsbygds­politiska frågor tillsamman­s med många andra frågor så att helheten gynnar alla oavsett var man bor.

Att jag inte har lika mångårigt landsbygds­engagemang som nuvarande ordförande i kommunstyr­elsen kan ju bero på att jag är 15 år yngre, men som 6:e generation­ens bonde i Gudmundsto­rp kan jag säga att engagemang­et för landsbygde­n finns i generna och är genuint. Likaså vet jag att engagemang­et för att hela vår kommun ska leva genomsyrar hela Centerpart­iet i Herrljunga.

Om det sen finns fler som undrar varför Centerpart­iet har agerat som vi gjort i förhandlin­garna eller har idéer på vad LRF kan göra mer så är ni hjärtligt välkomna att höra av er till mig, gärna då på telefon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden