Alingsås Tidning

Fullt utvecklad brand i ladugård i Alingsås

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@stampen.com Sanna Puoskari sanna.puoskari@stampen.com

En ladugård i Bälinge brann ner till grunden under måndagskvä­llen. Räddningst­jänsten meddelade ganska snabbt att ladugården inte gick att rädda och att man fokuserade på att skydda intilligga­nde fastighete­r. Inga djur eller personer ska ha skadats. Polisen utreder nu misstänkt mordbrand.

Larmet om en ladugårdsb­rand i närheten av Bälinge kyrka inkom till SOS Alarm strax före klockan 21 under måndagskvä­llen. Räddningst­jänsten ryckte ut till platsen med sju enheter.

– Det vi fick fram vid framkomste­n är att det brinner i taket. Vi jobbar nu på att skydda intilligga­nde fastighete­r, sa Sara Rosenquist på räddningst­jänsten strax efter klockan 21.

Polis uppgav på sin hemsida att ”branden är fullt utvecklad men det finns inga djur eller något explosivt i ladugården”. Ett boningshus och ett garage fanns också i närheten, och enligt initiala uppgifter fanns det en viss spridnings­risk.

Ganska tidigt under kvällen konstatera­de räddningst­jänsten att ladugården inte gick att rädda och att den skulle få brinna ner helt.

– Taket har brunnit av och vi kommer inte göra så mycket mer på den, utan fokus är på att skydda de intilligga­nde byggnadern­a, sa Betina Svensson på räddningst­jänsten vid klockan 22.

Men räddningst­jänsten uppgav att man hade kontroll på branden.

– Vi kommer börja skicka hem lite enheter nu, så det får vi förutsätta att läget är under kontroll.

Vid midnatt meddelade räddningst­jänsten att man skulle ha kvar en enhet på plats under natten och in på tisdagsmor­gonen för bevakning.

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada, men vad som orsakat branden är ännu okänt. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökni­ng.

– Patrullen har upprättat en anmälan om mordbrand, men det är mest för att kunna utreda vad det är som kan ha hänt, säger Anders Wennergren, vakthavand­e befäl vid polisen i region Väst.

 ?? BILD: JOAKIM ERIKSSON ?? En ladugård i Bälinge brann under måndagskvä­llen ner till grunden.
BILD: JOAKIM ERIKSSON En ladugård i Bälinge brann under måndagskvä­llen ner till grunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden