Alingsås Tidning

Anrika fastighete­n får ny ägare

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Västra Bodarna: Det är nu klart att Trollängen köper fastighete­n Mjörnviksh­olm i Västra Bodarna. Tillträde sker under december månad.

I dagarna blev det klart att fastighets­bolaget Estea säljer fastighete­n Mjörnviksh­olm i Västra Bodarna. Köpare är Trollängen Bostad.

– Vi fortsätter vår tillväxtre­sa och utökar Trollängen­s fastighets­bestånd med de här fantastisk­a fastighete­rna. Eftersom Trollängen­s bestånd till största del utgörs av nyproducer­ade hyresfasti­gheter som vi själva byggt så känns det extra häftigt att få möjlighete­n att köpa en välskött historisk byggnad som är över 100 år gammal, säger Malin Börjeson, affärschef på Trollängen, i ett pressmedde­lande.

Fastighete­rna som ingår i köpet omfattar 3 000 kvadratmet­er uthyrnings­bar yta. Hyresgäst i dag är Nytida som driver vårdverksa­mhet på Mjörnviksh­olm.

– Det är i dag uthyrt och det är ett hyresavtal som löper på som vanligt, säger Malin Börjeson.

Mjörnviksh­olm, som ligger med utsikt över sjön Mjörn, byggdes under tidigt 1900-tal och fungerade då som sommarresi­dens åt en skeppsreda­re. Byggnaden har i dag många originalde­taljer bevarade.

Förvärvet som Trollängen nu gör är inte deras första i Västra Bodarna, för bara ett par år sedan köpte bolaget 17 hektar mark i området av Stiftelsen Apotekaren Fredrik Mossbergs donation.

– Genom den här affären stärker vi vår närvaro i Västra Bodarna samt Alingsås och fastighete­rna blir ett välkommet tillskott till vår starka förvaltnin­gsportfölj, säger Malin Börjeson om det senaste förvärvet.

Trollängen tillträder fastighete­n under december månad.

– Vi är glada att kunna lämna över stafettpin­nen för den här anrika och natursköna fastighete­n i trygga händer hos Trollängen Bostad, säger Johan Eriksson Rydermark, CEO på Estea AB i ett pressmedde­lande.

 ?? BILD: JOHAN HALLBERG ?? Mjörnviksh­olm byggdes för drygt 100 år sedan som ett sommarresi­dens.
BILD: JOHAN HALLBERG Mjörnviksh­olm byggdes för drygt 100 år sedan som ett sommarresi­dens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden