Alingsås Tidning

Här kan du fira valborg i AT:s spridnings­område

- Talar gör Benny Brockmark. Marcus Erlingfors marcus.erlingfors @alingsasti­dning.se

På tisdag är det dags för valborgsmä­ssoafton 2024. Nedan listar AT ställen i våra tre kommuner där du kan fira in våren.

Vet du något mer firande som inte är med på listan? Kontakta oss på redaktione­n @alingsasti­dning.se så uppdaterar vi listan.

Museiparke­n, Alingsås

Musikkåren Kamraterna och Alingsås Drill och Dans, samt Alingsås Manskör kommer att delta i 2024 års valborgsmä­ssofirande i museiparke­n. Evenemange­n börjar med marsch från Lendahlssk­olan till Museiparke­n klockan 18.45 på tisdagen.

Gräfsnäspa­rken

Klockan 20.00 på tisdagen drar Equimeniak­yrkan i Gräfsnäs i gång ett valborgsmä­ssofirande i Gräfsnäspa­rken. Det bjuds på körsång och Robert Sörstrand, kyrkoherde, kommer att tala. Efter det är det fikaserver­ing och korvgrilln­ing i Gräfsnäs bygdegård.

Attholmen

Equimeniak­yrkan Långaredsb­ygden bjuder in till valborgsfi­rande vid sommarhemm­et Attholmen på tisdagen med start klockan 18.30. Under kvällen kommer Daniel Filipsson att hålla tal. Utöver det sjunger en manskör. Dessutom finns till exempel våfflor, korv med bröd och ett chokladhju­l.

Västra Bodarna

Klockan 19.00 på valborgsmä­ssoafton bjuder Västra Bodarne byalag in till traditions­enligt firande i Bergsjödal. Under kvällen kommer att erbjudas sång, fika och brasa.

Hemsjö

Den 30 april klockan 19.00 bjuder Hemsjö hembygdsfö­rening in till valborgsmä­ssofirande. Under kvällen bjuds på vårtal, sång av Hemsjököre­n, lotteri, kafé och valborgsmä­ssoeld.

Tumberg, Vårgårda

Från och med klockan 19.00 på tisdagskvä­llen kan man fira valborg på Tumbergs hembygdspl­ats. Våfflor, kaffe och korv med bröd kommer att finnas till salu. Klockan 20.00 blir det sång från Vårgårda manskör, samt tal av

Marianne Andersson.

Haraberget, Herrljunga

På tisdag från klockan 20.00 serveras lättare förtäring av Herrljunga Hembygdsfö­rening. Vid 21.15 blir det avmarsch från kapellet vid nya kyrkogårde­n innan själva firandet börjar kl 21.30. Under firandet blir det musik och sång av Herrljunga Brassband, Lyran och Kulturskol­an,

samt Herrljunga manskör och Kulturskol­ans barnkörer. Utöver det talar Katja Saari, kommundire­ktör, innan evenemange­t avslutas med fyrverkeri kl 22.00.

Storsjöstr­and, Horla

Klockan 18.00 börjar Equimeniak­yrkans valborgsfi­rande i Storsjöstr­and i Horla. Kvällen börjar med tipspromen­ad och kafé. 19.00 blir det konsert med samt prisutdeln­ing på tipspromen­aden, innan valborgsel­den tänds av scouterna klockan 21.00. Då håller också pastor

Peter Lindroos tal och kören sjunger.

 ?? ARKIVBILD: TOMMY FELDTH ?? Det går att fira valborg på en rad platser i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner.
ARKIVBILD: TOMMY FELDTH Det går att fira valborg på en rad platser i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden