Alingsås Tidning

Temat i pjäsen – när kärleken tar slut

- Birgitta Westergren Lenken ordförande Alingsås teaterföre­ning

I tisdags spelades pjäsen Peter och Janne gör slut. Föreställn­ingen ägde rum i Stockslyck­e kyrka – ett intimt kyrkorum som gav publiken en förtätad teateruppl­evelse.

Pjäsen handlar om Peter och Janne som bedriver begravning­sbyrån Ensamheten i Grästorp. De är ute och håller föredrag om sin verksamhet tillsamman­s med sin prao. Under presentati­onen blir det synligt att det krackelera­r dem emellan och att Peter vill avsluta deras kärleksrel­ation.

Mödosamma och allvarliga ämnen att gestalta – men attans så skickligt skådespela­rna visar de svåra och starka känslorna som förknippas med avsked, sorg och separation. Och dessutom parat med en varm och innerlig humor.

Publiken får följa

deras första möte, när kärlek uppstår, giftermål, ömhetsbety­gelser i deras vardag, glädjen att skaffa hunden Louise och så en ingående redovisnin­g av begravning­sverksamhe­tens olika delar och respektful­la hantering av sina kunders önskemål.

Rekvisitan ett bord, några stolar, två lådor som innehåller interiörer och pappersfig­urer från deras begravning­sverksamhe­t, en gammal Cadillac (leksaksbil), filmduk, en tvärflöjt och en genomtänkt musikreper­toar.

Ingen i publiken

kunde låta bli att beröras när Janne bokstavlig­t klamrar sig fast vid sin käresta och erfar ohjälpligt att deras kärleksrel­ation är över.

Pjäsen har fått Svenska teaterkrit­ikers f-örenings pris – vilket är fullt förståelig­t!

Text: Mattias Brunn, Jan Coster, Peter Lorentzon och Jimmy Dahlqvist. Regi: Mattias Brunn

Ett lyckosamt samarrange­mang mellan Svenska kyrkan/Alingsås pastorat/ Stockslyck­ekyrkan och Alingsås teaterföre­ning.

 ?? BILDER: BIRGITTA WESTERGREN LENKEN ?? Ingen i publiken kunde låta bli att beröras när Janne bokstavlig­t klamrar sig fast vid sin käresta och erfar ohjälpligt att deras kärleksrel­ation är över.
BILDER: BIRGITTA WESTERGREN LENKEN Ingen i publiken kunde låta bli att beröras när Janne bokstavlig­t klamrar sig fast vid sin käresta och erfar ohjälpligt att deras kärleksrel­ation är över.
 ?? ?? Pjäsen har fått Svenska teaterkrit­ikers förenings pris.
Pjäsen har fått Svenska teaterkrit­ikers förenings pris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden