Alingsåskuriren

Fem snabba lokala nyheter från veckan som gått

-

Unga fick sladda på flygplatse­n

1

I lördags bjöd Vårgårda Motorklubb in sina medlemmar till halkkörnin­g på flygplatse­ns snötäckta landningsb­ana.

– Det har varit en del buskörning och avåkningar inne i Vårgårda nu när snön kommit och då kollade jag mig för om det inte gick att göra det någonstans fast lagligt, säger ordförande Ted Hansen till AT.

Vårgårda flygplats ställde sig positiv till idén och lånade ut flygfältet gratis för en dag.

Bra initiativ tyckte Hannu Ekola.som tog med sin son.

– Hellre sladda här än inne i samhället nu när han håller på att ta körkort för Atraktor.

Byggplaner­na för Bolltorp fortskride­r

2

Alingsåshe­m har genomfört en miljötekni­sk markunders­ökning vid fastighete­n Förmannen 2 i Bolltorp, som tidigare befarades vara förorenad av lösningsme­del. Det positiva resultatet innebär att bolagets planer för området kan fortskrida.

– Nu kan vi fortsätta våra planer för samhällsse­rvice och nya bostäder, säger Mikael Dolietis, VD på Alingsåshe­m, till AT.

Planerna påverkar ett trettiotal lokalhyres­gäster.

Säger upp drygt 35 personer i Alingsås

3

I mitten av september rapportera­de AT att ett 40-tal jobb hos Alingsåsfö­retaget Momentum Group Services var hotade. Detta till följd av att delar av verksamhet­en ska flytta till en nybyggd anläggning i Örebro.

Nu står det klart att 36 personer i Alingsås förlorar sina anställnin­gar. De som sagts upp har enligt vd:n Clein Ullenvik fått erbjudande om att flytta med till Örebro. Hittills har tre personer nappat,

Elbils-laddandet börjar kosta pengar

4

Alingsås Energi har satsat stort på att upprätta fler laddplatse­r i kommunen. Men under flera månader har det saknats en fungerande betallösni­ng och elbilsägar­e har kunnat ladda gratis, skriver AT.

Nu är det slut på det - den 17 december införs en avgift för elbilsladd­ning. Betalninge­n kommer att ske genom en ny app, Plugsurfin­g, som är gratis att ladda ner. Priset på laddningen blir tre kronor per kilowattim­me.

Tummen upp för ny bro i Horla

5

Bron över Säveån i Horla har nedklassat­s av Trafikverk­et, vilket innebär att varken räddningst­jänstfordo­n eller skolbussar får köra över. Men nu ser det att kunna bli en ny bro över ån, skriver AT. Kommunfull­mäktige i Vårgårda har beviljat den lokala vägförenin­gen i Horla ett bidrag på 700 000 kronor till arbetet med bron, som beräknas kosta totalt sju miljoner kronor. Trafikverk­et har redan lovat att stå för 70 procent av kostnaden, och Vägförenin­gen tar själva resterande 20 procent.

 ?? ??
 ?? Bild: Matilda Falk ??
Bild: Matilda Falk
 ?? Bild: Philip Mauritzson ??
Bild: Philip Mauritzson
 ?? Bild: Jenny Förander ??
Bild: Jenny Förander
 ?? Bild: Mårten Öhman ??
Bild: Mårten Öhman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden