Alingsåskuriren

Nytillskot­t på Alingsås hamburgers­cen

- Oliver Gussmo och Ebba Karlsson

Nu har Brödernas öppnat i Alingsås, vi på Wazzup har varit där för att testa kvaliteten och priserna på maten. Det var överlag bra mat och trevlig personal.

Brödernas startades 2016 av Jonas och Joakim Wiklander som har drivit och ägt restaurang­erna i över ett decennium. De har stora ambitioner om att utöka sig hela tiden och ett mål de har är att komma in på den amerikansk­a marknaden.

2019 utökade man ägarlistan genom att ta in bröderna Monir Kalgoum och den kända hockeyspel­aren Mika Zibanejad.

I somras investerad­e företaget Litorina en halv miljard kronor i företaget som nu spridit sig runt i Sverige och även ska rikta in sig på att ta sig in på den amerikansk­a marknaden.

Brödernas öppnades nyss i Alingsås och vi på Wazzup har testat deras mat. I Alingsås finns redan Mcdonalds och Max så vi på Wazzup ska ta reda på om Brödernas kan konkurrera med nuvarande hamburgerk­edjor.

När vi jämförde Brödernas med Max och Mcdonalds så har Brödernas snäppet högre priser på sina måltider, däremot så tycker vi att Brödernas håller en högre kvalité på deras hamburgare. De känns mer hemlagade och lyxigare än de man finner på de vanliga snabbmatsk­edjorna i

Alingsås. Vi testade tryffelbur­garen och halloumibu­rgaren som ett vegetarisk­t alternativ. Tryffelbur­garen var god, riktigt fin stekyta och gott bröd. Halloumibu­rgare var fräsch och hade fina smakkombin­ationer. Vi anser att Brödernas har väldigt god mat men för en student som lever på sitt studiebidr­ag räcker det inte till allt för många besök per månad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden