Bli en mastare pa Minecraft-stader

JAVAUTGÅVA­N

-

Starta Minecraft, klicka på Enspelarlä­ge och Skapa en ny värld. Ge din nya karta ett namn och välj Kreativt läge. Klicka sedan på Fler världsalte­rnativ.

I det övre högra hörnet på skärmen kommer du kunna välja vilken typ av värld du vill ha. Klicka på rutan tills det står Superplatt, och klicka sedan på Anpassa, som dyker upp nedanför.

På skärmen nedanför kommer du se de klassiska inställnin­garna för Superplatt­a världar. Det är ett lager av gräsblock, ovanför två jordlager och slutligen ett lager av berggrund. Du bör ändra dessa inställnin­gar, så att du får fler lager jord. Då har du fler än två lager till godo innan du träffar världens botten, om du någonsin vill bygga under marken (till exempel för en tunnelbana). För att lägga till fler jordlager klickar du på Mallar. Klicka sedan i rutan högst upp på skärmen, där det står ”2xminecraf­t:dirt”, ändra texten så det står ”15xminecra­ft:dirt”, då får du många fler lager att arbeta med.

När du gjort det klickar du på Använd mall. Nu bör det stå 15 jordlager på skärmen istället. Klicka på Klar igen och du bör se ett alternativ som heter Skapa strukturer. Stäng av detta för att se till att det inte hamnar några Minecraft-byar eller andra byggnader i vägen för din nya stad. Sedan är du redo!

 ??  ?? … och låt inte heller andra strukturer komma i vägen!
… och låt inte heller andra strukturer komma i vägen!
 ??  ?? Det är smart att ha många lager …
Det är smart att ha många lager …

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden