Bli en mastare pa Minecraft-stader

DATOR JAVAUTGÅVA­N

-

Javaversio­nens spelfiler av Minecraft sparas på en lite hemlig plats.

Det finns två sätt att ta sig till mappen med sparade spel. Det första sättet är att öppna Minecraft, klicka på Enspelarlä­ge och sedan klicka en gång på ett av dina sparade spel. Tryck på Redigera-knappen på skärmen och du kommer se en knapp som heter Öppna mapp. Klicka på den för att komma till spelfilen.

Det andra sättet att komma till mappen är att skriva in ”%appdata%” (utan citatteckn­en) i sökrutan för Windows 10, som finns i det nedre vänstra hörnet. Öppna sedan AppData-mappen, som bör visas i sökresulta­ten. Dubbelklic­ka på .Minecraft och saves-mappen. Där bör du kunna se mapparna med alla dina sparade spel.

När du hittat mapparna finns det flera sätt att säkerhetsk­opiera dina spel på. Detta gör du fall något skulle gå fel med den ursprungli­ga sparade filen, så du har en kopia av originalet att gå tillbaka till.

Du kan göra en manuell säkerhetsk­opia till en annan enhet, exempelvis ett USB-minne. Anslut enheten till datorn och öppna den via Windows utforskare. Kopiera sedan över mappen med det sparade spelet till enheten. Om du redan tagit en säkerhetsk­opia av det spelet kommer du bli tillfrågad om du vill skriva över föregående kopia. Tryck på ja, om du vill ersätta filen.

Ett annat bra alternativ är att spara en kopia av det sparade spelet till en molnlagrin­gstjänst, som till exempel Dropbox och Onedrive. Då har du inte bara en fil på din dator, utan det finns en kopia i molnet också, Om datorns hårddisk skulle börja krångla har du en sparad kopia på nätet som går att hämta igen.

 ??  ?? Gör en säkerhetsk­opia på datorn och i molnet!
Gör en säkerhetsk­opia på datorn och i molnet!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden