Bli en mastare pa Minecraft-stader

KLONKOMMAN­DOT

-

Klonkomman­dot är väldigt bra när du bygger byggnader av samma sort i ett område. Det låter dig kopiera en byggnad och placera en identisk kopia intill. Om du till exempel bygger en rad med hus sparar det dig mycket tid.

Klonkomman­dot är ganska enkelt att använda, men tänk på att det finns en gräns för antalet block du kan klona. Gränsen är 32 768 block. Det kanske låter mycket, men et är verkligen inte det om du räknar med bredd, djup och höjd på en byggnad.

Så här klonar du en byggnad:

Du måste ta koordinate­rna från de motsatta hörnen på byggnaden du vill klona. Börja med att gräva ned ett block i marken vid det första hörnet, som du kan se på bilden. Skriv ned koordinate­rna för det blocket genom att använda samma teknik som i steg 1 för fyllkomman­dot.

Flyg sedan till byggnadens motsatta sida, så att du är ovanför taket och allt annat du vill kopiera. Skriv ned koordinate­rna.

Gräv ned ett block i marken där du vill att kopian av din nya byggnad ska vara. Skriv ned koordinate­rna på blocket du nyss hade sönder.

Skriv sedan in följande kommando:

/clone 2027 3 -785 2041 12 -771 2027 3 -767

Ersätt koordinate­rna med dina egna, där de tre första siffrorna är koordinate­rna du skrev ned i steg 1, de följande tre siffrorna är koordinate­rna du skrev ned från steg 2 och de sista tre siffrorna är koordinate­rna du skrev ned från steg 3.

Nu bör du få en perfekt kopia av byggnaden bredvid! Som du kan se på bilderna kopieras inte alltid alla föremål. Morötter kan du bara plantera om!

 ??  ?? Morötterna följde inte med, men du kan plantera nya!
Morötterna följde inte med, men du kan plantera nya!
 ??  ?? Ta de andra koordinate­rna från husets motsatta hörn.
Ta de andra koordinate­rna från husets motsatta hörn.
 ??  ?? Ta de första koordinate­rna från det nedre hörnet.
Ta de första koordinate­rna från det nedre hörnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden