Bli en mastare pa Minecraft-stader

SPARA BYGGNADER

-

Nu när du fått ditt strukturbl­ock är det dags att använda det. Strukturbl­ocket har flera olika lägen, som du kan scrolla i genom att klicka på strukturbl­ocket och trycka på knappen som från början säger Data.

Det första läget du ska få utforska är Spara-läget, som du hittar genom att trycka på Data-knappen en gång.

För att spara en byggnad placerar du strukturbl­ocket på marken vid det nedre hörnet på en byggnad, precis som det lilla huset på bilden. Ställ in blocket på Spara-läget och gör sedan en grov gissning på byggnadens storlek i block.

Om du sedan klickar på Klar kommer du få en tydlig ruta på skärmen. Det kan dock hända att den inte är placerad helt över din byggnad. Högerklick­a på strukturbl­ocket igen för att få fram rutor där du kan justera positionen. Ge det några försök och justera siffrorna tills rutan passar perfekt över byggnaden. Du kan också behöva justera storleken på rutan, om din första beräkning inte stämde. Kom ihåg att du kan använda både positiva och negativa siffror för att justera positionen.

När allting passar bra kan du ge det ett namn som ”hus” och aktivera Inkludera entiteter (som dörrar). Klicka sedan på SPARAknapp­en på höger sida av skärmen (inte Sparaknapp­en till vänster).

 ??  ?? Se till att rutan passar exakt över din byggnad …
Se till att rutan passar exakt över din byggnad …
 ??  ?? … klicka sedan SPARA till höger; inte till vänster!
… klicka sedan SPARA till höger; inte till vänster!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden