Bli en mastare pa Minecraft-stader

KOPIERA BYGGNADER

-

Att räkna ut storleken på en byggnad manuellt kan vara jobbigt, speciellt om du vill spara en stor byggnad (som djuraffäre­n på bilden). Det finns dock ett lättare sätt, som fungerar lite som klonkomman­dot du lärde dig om tidigare i kapitlet. Skaffa ett strukturbl­ock och placera det i det nedre hörnet av din byggnad. Högerklick­a på blocket och byt läget till Hörn. Gå sedan till motsatt hörn av din byggnad och gör samma sak igen. Placera ytterligar­e ett strukturbl­ock bredvid det första hörnet och ställ in det på Spara-läget. Klicka sedan på Hitta. En ruta kommer att dyka upp runt din byggnad, precis som på bilden.

Spara byggnaden som vanligt, genom att ge den ett namn, klicka på Inkludera entiteter och sedan Spara. Nu kan du kopiera det sparade strukturbl­ocket, placera det där du vill ha en ny kopia av byggnaden och ändra till Ladda-läget – och tada! Du har kopierat en enorm byggnad utan att behövt lägga ett enda block!

 ??  ?? Den maximala storleken på strukturen du kan spara är 32 x
32 x 32 block. Om du placerar hörnen längre ifrån varandra kommer rutan inte att täcka hela byggnaden. Du behöver inte lista ut storleken på en byggnad själv.
VARNING!
Den maximala storleken på strukturen du kan spara är 32 x 32 x 32 block. Om du placerar hörnen längre ifrån varandra kommer rutan inte att täcka hela byggnaden. Du behöver inte lista ut storleken på en byggnad själv. VARNING!
 ??  ?? … använd strukturbl­ocket för att göra en exakt kopia!
… använd strukturbl­ocket för att göra en exakt kopia!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden