Bli en mastare pa Minecraft-stader

LADDA NED MCEDIT

-

För att börja placera andras byggnader på din karta måste du ha en världredig­erare. Du kan inte göra detta enbart genom att använda Minecraft.

Världredig­eraren du får lära dig att använda här heter MCEdit. Den kan du ladda ned från mcedit.net/ downloads.html. I skrivande stund är den senaste versionen av programmet 2.0.0-beta11 och är versionen som används här. Förhoppnin­gsvis är den fullständi­ga versionen 2 ute när du läser det här. MCEdit är ett väldigt kraftfullt verktyg och bör användas försiktigt. Det är lätt hänt att något förstörs i din värld om programmet används fel. Vi föreslår att du gör en säkerhetsk­opia av din värld innan du börjar använda MCEdit, så att du har kvar allt om något skulle gå fel.

Förutom att importera andras byggnader kan MCEdit också hjälpa dig att platta ut berg, fylla områden med särskilda block eller kopiera dina egna byggnader. Du förstår säkert varför det kan gå fel väldigt lätt!

När du laddat ned MCEdit kommer du att bli ombedd att ”extrahera” filerna. Gör detta och spara de extraherad­e filerna på ett bra ställe på datorn, till exempel på skrivborde­t.

När filerna är extraherad­e bör du hitta en mapp som heter ”mcedit2” på skrivborde­t. Öppna mappen och klicka på MCEdit-ikonen, som har ett litet Minecraft-gräsblock på sig. Detta öppnar programmet.

Nästa steg är att hitta något att ladda ned, sen kan du börja använda MCEdit.

 ??  ?? Gör en säkerhetsk­opia av din värld innan du börjar använda MCEdit.
Gör en säkerhetsk­opia av din värld innan du börjar använda MCEdit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden