Bli en mastare pa Minecraft-stader

IMPORTERA MED MCEDIT

-

Hitta byggnaden du vill ladda ned på minecraft-schematics.com (eller en annan hemsida) och leta efter nedladdnin­gsknappen. Vi har valt en enorm fotbollsar­ena, som är ett utmärkt tillskott i alla städer. När filerna laddats ned hamnar de vanligtvis i mappen Hämtningar på din dator.

När du är inne i redigerare­n kan du flytta runt dig på kartan med de vanliga Minecraft-kontroller­na: WASD och Shift/mellanslag. Flytta dig till delen av kartan där du vill placera din importerad­e byggnad. Se till att du har lite extra plats runt om. Det är enkelt för oss, eftersom det är en tom karta!

Zooma ut från byggnaden och se till att allting laddats in. Kolla så att byggnaden inte flyter ovanför marken eller att delar av den är under marken. Justera värdet på Y om det är så. Du kan rotera din byggnad genom att använda Rot Y-verktyget. Tryck på Confirm när du känner dig nöjd med placeringe­n. Klicka sedan på Save högst upp.

Öppa MCEdit på vänster sida av fönstret som dyker upp. Välj det sparade spelet du vill importera byggnaden till. Vi använder en värld som heter Flat i den här demonstrat­ionen. Det är en superplatt värld som är perfekt att bygga en stad på. Du ser kartan ovanifrån i fönstret till höger. Klicka på Edit i det nedre högra hörnet.

Klicka på Import/Export i den övre menyn och klicka på Import. Gå nu till mappen på din dator där du sparade byggnadens schematic, vanligtvis i mappen Hämtningar. Klicka på filen och tryck på Open. Om filen fungerar kommer byggnaden att laddas in i din Minecraft-värld.

Avsluta MCEdit och öppna din Minecraft-värld. Om allt gått som det ska bör du nu kunna besökag byggnaden du just importerad­e. Nu kan du göra precis som du vill med byggnaden, till exempel ändra färg på stolarna så att de matchar ditt lags färger.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden