Blodigt Begär

EN HÄNDELSE – TVÅ VERSIONER

RÄTTSFALLE­T VÄGDE MELLAN OSCARS BERÄTTELSE OM DEN ÖDESDIGRA NATTEN OCH ÅKLAGARSID­ANS ARGUMENTAT­ION.

-

PISTORIUS 1

Oscar hävdade att han och Reeva åt middag mellan 19:10 och 20:00. De gick och lade sig i sovrummet och somnade runt 22:00. Han låste sovrumsdör­ren och placerade ett cricketsla­gträ mellan en garderob och dörren.

2

Oscar uppgav för rätten att han vaknade på småtimmarn­a och hävdade att även Reeva var vaken. Rummet var varmt och han mindes att hon sa: ”Kan du inte sova, babe?” Oscar glömde att nämna denna detalj tidigare.

3

Oscar gick upp för att hämta in fläktarna från balkongen till rummet. När han skulle lägga sig hörde han hur badrumsfön­stret öppnades och trodde att någon höll på att bryta sig in.

4

Pistorius tog fram sin 9mm Parabellum från under sängen och fortsatte till badrummet i mörkret. När han var på väg mot badrummet påstår Oscar att han viskade till Reeva att hon skulle gå ner och ringa polisen.

5

När han inte fick något svar skrek Oscar till Reeva att hon skulle ringa polisen. ”Innan jag visste ordet av hade jag skjutit fyra skott genom dörren … Mina öron ringde”, berättade Oscar för rätten. Han fortsatte att ropa åt Reeva att hon skulle ringa polisen.

6

Oscar återvände till sovrummet och började prata med Reeva om inkräktare. Han hävdade att hans öron ringde efter skottlossn­ingen. Han lade sin hand på den plats där Reeva borde ha legat. ”Jag tror att det var vid det laget som … som det gick upp för mig att det kunde vara Reeva som var inne i badrummet eller på toaletten.”

ÅKLAGAREN 1

Åklagaren anser att Reeva var vaken omkring klockan 01:00 eller tidigare med hänvisning till den mat som återfanns i hennes mage. Den beskrevs som en ”soppa med gröna, orange och röda bitar” – grönsaker.

2

Klockan 01:56 var grannen Estelle van der Merwe klarvaken. Hon hade problem med att sova. Estelle uppger att hon hörde en kvinna ropa, som i ett gräl. En timme senare vaknade hon igen. Denna gång till ljudet av skottlossn­ing.

3

Strax efter 03:00 vaknade Michelle Burger av vad hon beskrev som ett blodisande skrik. Det var en kvinna. Hennes make Charl hörde det också. Deras hem låg 177 meter från Oscar Pistorius hus. Fyra skott ljöd.

4

Pistorius hade för avsikt att döda Reeva när hans raseri tog över. Åklagaren underströk en rad motsägelse­r i hans berättelse. ”Din version är så osannolik att ingen någonsin skulle anse den vara rimlig”, summerade åklagaren Gerrie Nel.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden