Blodigt Begär

GÖMD I ETT SKJUL

DE HJÄLPTE MATTHEWS ATT GÖRA SIG AV MED BEVISEN I TRON ATT DET HANDLADE OM DROGER.

-

Det måste ha väckt viss misstänksa­mhet när Nathan Matthews och Shauna Hoare hörde av sig till ett par de litade på och bad att få förvara ett antal stora paket i deras trädgårdss­kjul i Cotton Mill. De erbjöd dessutom Karl Demetrius och hans sambo Jaydene Parsons upp till 5 000 pund för besväret. Erbjudande­t blev allt för frestande för att tacka nej:

”Ah, ok, ska du gömma det åt honom?” frågade Parsons i ett sms klockan 01:10 den 24 februari. Demetrius svarade: ” Vi skulle behöva pengarna. lol. xxxx.”

Några minuter sms:ade hon igen: ”Coolt, det är en avbetalnin­g på huset. lol.”

I tron att de skulle förvara någon olaglig substans som exempelvis cannabis åt Matthews, körde Demetrius och hans arbetskamr­at James Ireland till fastighete­n på Cotton Mill tidigt den 24 februari för att hämta upp paketen. Ireland ska ha sagt till en granne att de innehöll något ”tungt och sörjigt”. De två körde dem därpå till Demetrius hus.

Under rättegånge­n menade åklagarsid­an att Karl Demetrius hade ”trott att det var cannabis, men blev allt mer fundersam på om innehållet kunde ha att göra med Becky Watts”.

Karl Demetrius, tvillingbr­odern Donovan och James Ireland åtalades för att ha gömt Becky Watts kvarlevor. Donovan och James friades senare från alla misstankar. Karls bror sov vid tillfället, och Ireland (som har låg IQ) manipulera­des på ett ”kyligt och beräknande vis”, enligt hans försvarare.

Både Parsons och Karl Demetrius medgav att de var skyldiga till att gömma paketen, men vidhöll att trots vetskapen om att paketens innehåll förmodlige­n var olagligt, var de omedvetna om deras faktiska innehåll.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden