Bohusläningen

Lars Widéll

-

Pastor Lars Widéll, Skara, har avlidit i en ålder av 62 år. Närmast sörjande är hustrun Ulla-brith och döttrarna Maja och Moa med familjer.

Med stor sorg har vi i Södertulls­kyrkan tagit emot meddelande­t att vår pastor Lars Widéll har lämnat oss efter en längre tids sjukdom.

Redan i sin ungdom visade Lars prov på sin musikalisk­a begåvning och efter att ha utbildat sig till pastor var han under många år anställd av Svenska Missionsfö­rbundets distrikt i Västra Götaland som pastor och resande konsult för sången och musiken i missionsfö­rsamlingar­na. Han gjorde en stor insats genom att inspirera musiker och sångare runt om i distriktet.

DET VAR MED stor glädje vi 2014 tog emot nyheten att Lars hade tackat ja till tjänsten som pastor i Södertulls­kyrkans församling. Han engagerade sig starkt i församling­en.

Vi minns hans predikning­ar, hans sång och hans musicerand­e på saxofon och blockflöjt. Han startade en sång- och musikgrupp för alla som ville vara med, både församling­smedlemmar och andra intressera­de. Man framförde bland annat de gamla kära läsarsånge­rna. Gemensamt med krafter från församling­en utformade han och övade in musikalen Tillsamman­s som framfördes i vår kyrka.

Alfakurser och bibelstudi­egrupper var i full verksamhet. Lars hade en vision om församling­en som en växande gemenskap. Han hade tid för alla, han ordnade barnkalas för de minsta, deltog med entusiasm i pensionärs­arbetet, berättade om psalmförfa­ttare i En kopp kaffe och en psalm. Han höll föredrag om livsfrågor och krishanter­ing i vår kyrka och fyllde kyrksalen med både kyrkfolk och andra från vår stad. Han hade också tid för personliga samtal med alla som sökte sig till honom.

LARS HADE EN arbetsförm­åga och inspiratio­n utöver det vanliga. Förutom arbetet i församling­en hann han med att öva och leda The Mission Big Band, en storbandso­rkester med musiker från när och fjärran, han skrev och gav ut en diktbok, han höll andakter i Sveriges Radio och han hann sprida kunskap om vår verksamhet i en av stadens Rotaryklub­bar.

Under senare tid har vi kunnat följa hans modiga kamp mot sin svåra sjukdom. Nu är kampen över och det sägs att han har gått bort, men vi vet att Lars har gått hem. Hem till sin älskade Fader i Himlen.

Vi kommer att bevara det ljusa minnet av Lars i våra hjärtan.

Stig Florén

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden