Bohusläningen

Och rum

- MARIA LUNDBERG 0522-99000 marlun@bohuslanin­gen.se

ter i ryggraden, säger Frida Hermansson.

Fotografen Thomas Örn Karlsson, med rötter i Krokstrand uppe vid Idefjorden, är aktuell med illustrati­oner till romanen ”Rörelser i skogen”. Den ska han berätta om på lördag.

– DEN ÄR lite säregen, en illustrera­d roman med 50 bilder. Det är suggestiva svartvita landskapsb­ilder med inslag av karaktärer som är med i texten, säger han.

Den utspelar sig i en realistisk värld med inslag av skräck och fantasy, och handlar först om en medeltida munk i trakterna kring Läckö slott, och förflyttar sig till nutid och Mollösund. Boken är skriven av de två författarn­a Martin Simonson och Per Johansson.

– En resa genom landskap och skogar fast med religion som grundton. Sedan kommer man in i framtiden med inslag av science fiction på slutet, säger han. Jobbar du med bilderna i Photoshop?

– Nej, jag jobbar direkt i kameran med långa slutartide­r så att det blåser i lövverken. Och så tar jag in dem i Lightroom som är det moderna digitala mörkrummet, säger Thomas Örn Karlsson.

 ?? Bild: THOMAS ÖRN KARLSSON ?? THOMAS ÖRN KARLSSON. I illustrati­onerna till ”Rörelser i skogen” har han fokuserat mycket på djupa granskogar, fjordar och vattendrag.
Bild: THOMAS ÖRN KARLSSON THOMAS ÖRN KARLSSON. I illustrati­onerna till ”Rörelser i skogen” har han fokuserat mycket på djupa granskogar, fjordar och vattendrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden