Bohusläningen

En vild rosa ros som kör för Cancerfond­en

JUBILAREN: HARRIET LARSSON LARSÅSEN FYLLER 50 ÅR

- HÅKAN SANNEBRO

– Vi är en liten men naggande god klubb, för närvarande med tio medlemmar, säger Harriet Larsson Larsåsen.

– Vi håller möten, är ute och åker tillsamman­s, säljer armband för Rosa bandet och ger varje år ut en kalender med bilder av oss själva.

Det var pengar från armbanden och kalendrarn­a som gav den stora summan till Cancerfond­en i fjol.

Kalendern kommer framåt jul ut för sjätte gången. Bilderna tas av en proffsfoto­graf med ett tema varje år. Det blir en blandad kompott, ibland med lite ekivoka inslag som på bilden där alla tjejerna kastar sina behåar upp i luften.

– Vi får sponsring av fotograf, tryckeri, sparbanken och andra, vilket gör att vi kan hålla nere kostnaden och få ett större netto. Vi har mist två av våra kära medlemmar i klubben och det är mycket för att hedra deras minnen vi arbetar så här, säger Harriet.

NYLIGEN KÖRDE KLUBBTJEJE­RNA de 40 milen till festivalen Hoj Rock i Västervik.

– Det är en tredagarsf­estival med artister, i år bland andra Jerry Williams, umgänge och stor gemenskap, men också minnesstun­der för bortgångna medlemmar. Ett annat arrangeman­g vi besöker varje år är Åmåls bluesfest, som är helt fantastisk.

– Vi har stort engagemang i klubben, men den får inte bli för stor utan vi ska hålla oss på tio till tolv medlemmar. Men icke medlemmar är välkomna att haka på vid våra körningar. På nationalda­gen i år körde vi till Röe gård och då var vi ett 30-tal motorcykla­r, både kvinnliga och manliga förare.

Harriet är född i Skåne av norska föräldrar. Familjen flyttade runt väldigt mycket i hennes barndom.

– Jag tror vi flyttade 25 gånger med E 6:an som pulsåder. Det var ganska tufft att flytta så mycket och komma till nya platser, nya skolor och nya kamrater.

Hon tog studenten i Strömstad 1985 och var bara 18 år när hon tillsamman­s med dåvarande sambon köpte ett hus i Lur.

– Jag behövde en fast punkt i tillvaron, så jag bodde där i några år.

Harriet Larsson Larsåsen har varit motorcykel­tjej mer än halva sitt liv. Hon var med och startade mc-klubben Pink Wild Roses med tjejer som kör hoj och samlar in pengar till Cancerfond­en. Bara i fjol samlade tjejerna in 50 000 kronor till fonden.

HON GIFTE SIG med sin nuvarande make, köpte hus i Rabbalshed­e och flyttade dit 1997. Hon arbetade i hemtjänste­n och på Volvo Tanum, men redan i början av 90-talet hade hon läst på komvux och utbildat sig till trafiklära­re.

– Jag jobbade med trafiksäke­rhet i Uddevalla, Munkedal och Lysekil och är sedan 2014 trafikinge­njör i Tanums kommun. Där är en av uppgiftern­a att hålla koll på p-platserna. Jag måste säga att ortsborna är väldigt tålmodiga när turistinva­sionen väller in på somrarna, säger Harriet.

Hon var politiskt aktiv i tekniska nämnden i Tanum, men slutade när hon blev anställd som trafikinge­njör.

– Det jag lägger min energi på vid sidan av Pink Wild Roses är hemmet, familjen och vännerna, som är väldigt viktiga för mig. Och jobbet, jag trivs väldigt bra hos Tanums kommun, säger Harriet.

 ?? Bild: HÅKAN SANENBRO ?? MIDSOMMARB­LOMMA. Harriet Larsson Larsåsen i ett hav av lupiner vid vägrenen och med hojen i bakgrunden. ”Jag har kört motorcykel mer än halva livet, en fantastisk hobby", säger hon.
Bild: HÅKAN SANENBRO MIDSOMMARB­LOMMA. Harriet Larsson Larsåsen i ett hav av lupiner vid vägrenen och med hojen i bakgrunden. ”Jag har kört motorcykel mer än halva livet, en fantastisk hobby", säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden