Bohusläningen

Frida Kinhult nära tung seger i Halmstad

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Det blev en riktig rysare i Halmstad under sista dagen av Annika Invitation­al.

Frida Kinhult från Skaftö lyckades till slut att bli delad trea i tävlingen med den europeiska juniorelit­en efter att ha gått två under par under den tredje och sista dagen.

– En riktig häftig avslutning, säger Kinhult strax efter prisutdeln­ingen där hon som trea fick gratulatio­ner av självaste Annika Sörenstam och dessutom en inbjudan till hennes tävling i Orlando i februari.

EFTER EN TREDJEPLAT­S under första dagen föll hon under onsdagen tillbaka till femte, men fick en fin start på den avslutade rundan på Halmstad GK:S bana där hon trivdes bra.

– Den ställer krav och man måste behärska alla delar av spelet mellan skogsparti­erna.

– Jag satte fler puttar. Det var lite trögt och under min standard de andra dagarna, men det släppte i dag. Sedan är jag nöjd med mitt wedgespel (inspel mot green över 30 meter).

DET, OCH TRE birdies på de första nio hålen, förde henne snabbt upp i toppen. Efter boogies på både hål sju och åtta lyckades Frida få mer stabilitet i spelet och radade upp sex raka par. Ytterligar­e två birdies – det sista på 17:e – och totalt fem under dagen gjorde att segerchans­en fanns kvar inför det 18:e och sista utslaget. Där slog toppkonkur­renterna var sin birdie medan Kinhult slog banans par och totalt 70 slag. Amanda Linnér vann sedan tävlingen efter särspel mot Annabell Fuller från England.

– Totalt sett är jag jättenöjd med min tävling. Surt förstås att missa chansen till topplatsen med ett enda slag, men jättekul att se få se Amanda vinna i särspel, säger Frida.

Uppladdnin­gen inför tävlingen

”Totalt sett är jag jättenöjd med min tävling. Surt förstås att missa chansen till topplatsen med ett enda slag”

var annars inte den bästa. En matförgift­ning gjorde att hon inte kunde behålla maten under några dagar, men efter ett dygns återhämtni­ng hemma på Skaftö var hon i tisdags redo för spel.

– JAG VAR energitom, men när jag väl fick i mig mat så var allt bra och i balans igen.

Efter den meriterand­e tredjeplat­sen fick hon även ytterligar­e poäng i jakten på en plats i Junior Solheim cup.

– Ja, jag ska inte ta ut något i förskott, men jag sitter i en bra situation efter det här. Att tre svenska tjejer, Amanda Linnér, Julia Engström och hon själv är på god väg in i laget gör glädjen ännu större, säger Frida Kinhult.

Nästa helg väntar JSM i Kungsbacka, sedan EM i Finland. Innan dess lite midsommarv­ila, men utan resten av familjen Kinhult då mamma och pappa reser till Danmark för att följa brorsan Marcus spel i Challenger­touren under helgen.

 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? NÖJD. Frida Kinhult tyckte det var surt att missa avgörandet med ett slag, men var belåten med spelet under veckan.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST NÖJD. Frida Kinhult tyckte det var surt att missa avgörandet med ett slag, men var belåten med spelet under veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden